[ad_1]

Slaven Belupo slavio je u Koprivnici s 2:1, a debi u bijelom dresu po dobrome neće pamtiti ni mladi hrvatski reprezentativac Marin Jakoliš. Hajdukovci su gostovali kod Slaven Belupa, a 22-godišnji napadač u igru je ušao u 54. minuti. Jakoliš je protivničkog braniča pogodio laktom u glavu, a sudac Marko Matoc ekspresno je (u 56′) novom pojačanju Splićana pokazao izravni crveni karton.
– Nije bilo borbe za loptu, ovo je nasilnički čin, očigledan pokret laktom prema glavi. Pravila su ovdje jasna – rekao je za HNTV Draženko Kovačić, stručni sukomentator i nogometni sudac te Uefin koordinator. 
Skočila je cijela klupa Hajduka i svi igrači, odmah su došli prosvjedovati glavnome sucu, međutim ponovljena je snimka pokazala da je Matoc opravdano isključio mladog Vatrenog iz igre. Jakoliš je bio izvan sebe i u čudu je pokušavao dokazati da je takva kazna prestroga, no glavni se sudac nije predomislio.
Nisu se puno veselije proveli niti domaćini. Bogojević je također dobio crveni karton, ali u 78. prvi žuti je zbog odugovlačenja je točno dosuđen, ali drugi ne, tvrdi Kovačić.
– Ovdje moramo reći da nema prekršaja igranja rukom. Nije trebalo dosuditi niti prekršaj, već faul igrača Hajduka u napadu. S obzirom da nam uskoro dolazi VAR, moramo znati da se tu VAR po protokolu ne može uključiti, bez obzira što se radi o pogrešci – zaključio je.

[ad_2]