Home Hrvatska Home PAŠKA PRIČA UZ BOK NAJBOLJIMA: Prestižni kanadski “The Travel” uvrstio je Pag...

PAŠKA PRIČA UZ BOK NAJBOLJIMA: Prestižni kanadski “The Travel” uvrstio je Pag u top 10 mjesta na svijetu za koja morate znati ako volite sir!

9
0
PAŠKA PRIČA UZ BOK NAJBOLJIMA: Prestižni kanadski


Jedan od najčitanijih kanadskih portala “The Travel” polovicom srpnja objavio je top listu deset mjesta koje ljubitelji sira moraju posjetiti za vrijeme njihova života ili barem kušati proizvode koji odande dolaze. Na visokom šestom mjestu našao se i Pag i poznati paški sir.

 

Izbor Paga zapravo i ne čudi budući da već godinama paška sirana Gligora niže svjetske uspjehe baš sa svojim paškim sirom, a posljednje su ostvarili na Great Taste Awardu u Londonu gdje su okrunjeni s maksimalne tri zvjezdice dok je u Nantwichu na International Cheese Awardsu upravo paški sir dobio srebrnu medalju.

 

Paški sir opisali su kao tvrdi sir koji ima pikantan i slan okus, a može ga se usporediti s talijanskim parmezanom. Njihov prijedlog je da ga svakako kušate za vrijeme iduće posjete Pagu, a spoj s lokalnim vinom ili domaćim pršutom priuštit će vam jedinstveno kulinarsko iskustvo.

Pag se tako našao na top list medija koji ima preko dva milijuna sljedbenika na Facebooku uz švicarski Bern, portugalski Setubal, nizozemski Alkmaar, Normandiju, španjolski Asturias, Wisconsin od kuda potječe gotovo šest stotina vrsta sira te neizostavnu Emiliu-Romagnu koju povezujemo uz talijanski Parmigiano-Reggiano.

 
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.