[ad_1]

Napad na suca Ivana Bebeka u Sinju bila je kap koja je prelila čašu među hrvatskim sucima koji se boje za svoju sigurnost.  Riječki nogometni sudac dobio je batine ispred diskoteke Piccadilly u koju je otišao nakon što je nekoliko sati ranije odsudio utakmicu Hajduka i Lokomotive (3-0) na Poljudu.
NAPALI GA S LEĐA


Bebek za 24sata: Izgubio sam svijest, to je klasična sačekuša


Bebek je dobio ozbiljne udarce, no završio je bez ozbiljnijih ozljeda. Sličnu sudbinu doživio je i njegov kolega Bruno Marić kojeg su prije nešto manje od tri godine huligani pretukli u Stobreču.
NAPADNUT U SINJU


Ekskluzivna fotografija: Bebek s modricom na hitnoj pomoći


Nasilje nad sucima postaje sve ozbiljniji problem u Hrvatskoj, a kako dalje, zapitali su se i hrvatski suci koji su poslali priopćenje za javnost povodom još jednog napada. 

U 4. kolu HNL-a će sve utakmice započeti s minutom zakašnjenja kako bi ukazali na porast nasilja prema sucima, ali i općenito u nogometu.
Zagreb: U posljednjem kolu HT Prve lige sastali se Dinamo i HajdukNOVI NAPAD NA SUCA


Skandal u Sinju: Pretukli suca Ivana Bebeka ispred diskoteke


Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

  Poštovani,

Obraćamo vam se ponukani ponovnim izljevom nasilja nad nogometnim sucima! Naime, kao što je poznato cijeloj hrvatskoj javnosti, naš kolega nogometni sudac Ivan Bebek, napadnut je i brutalno pretučen od strane pripadnika jedne navijačke skupine koja smatra da je takav način ljudskog ponašanja prihvatljiv. S leđa, u skupini, bez upozorenja, kako priliči kukavicama i ljudima bez časti, napadnut je i pri tome srećom lakše ozlijeđen, ali samo iz razloga što je kolega Bebek u sjajnoj fizičkoj kondiciji, pa takav napad može izdržati više nego običan čovjek. No, uz naše zgražanje da takav napad uopće možemo doživjeti u našoj Hrvatskoj, posebno brine i činjenica da je postalo normalno da ovakav oblik nasilja, društvo tolerira šutnjom.

Iako nas bole ozljede našeg Ivana, boli nas i što svi šutite. Boli nas, jer smo svjesni da tišinom dajemo podršku takvim postupcima, da ljudi poput ovih kukavica iz mraka, sutra mogu napasti i nekog drugog. Jer napadali su igrača jer nije postigao pogodak kada oni misle da je trebao, novinara koji ne piše „lijepo“ , ganjali suca sa šipkom po terenu i slično.

No, mi suci odlučili smo da više nećemo šutjeti i da je došlo vrijeme da sintagma „neka institucije odrade svoj posao“ dobije pravi smisao. Nitko od nas nije savršen, nitko od nas nije nepogrešiv, ali Ivan Bebek je vrhunski sportaš koji je sudio najviše međunarodnih utakmica u povijesti Hrvatske, tri puta izabran za najboljeg suca Hrvatske. Ali ono što je najvažnije, on je nečiji sin. I zato molimo hrvatsku javnost da nam pruži snažnu podršku da prisilimo institucije Republike Hrvatske da krenu u odlučan obračun sa svakim oblikom nasilja!

Elitna i Prva skupina sudaca HNS-a[ad_2]

Source link