Home Hrvatska Home Hrvatski vaterpolisti osvojili broncu: Tako ne dominiraju ni košarkaši SAD-a, rukometaši Francuske…

Hrvatski vaterpolisti osvojili broncu: Tako ne dominiraju ni košarkaši SAD-a, rukometaši Francuske…

97
0
Hrvatski vaterpolisti osvojili broncu: Tako ne dominiraju ni košarkaši SAD-a, rukometaši Francuske...Ma to nemaju ni košarkaši SAD-a, ni rukometaši Francuske, Švedske… Nitko u svjetskim momčadskim sportovima – barem onima najpopularnijima u Hrvatskoj – ne dominira kao “barakude” u vaterpolu!

Foto: ANTONIO BRONIC

Sedmo svjetsko prvenstvo, sedma medalja za redom! U nogometnom svijetu nitko nije bio ni blizu takvom pothvatu, u rukometu je rekorder Švedska sa šest uzastopnih svjetskih medalja (1990. – 2001.), dulje su dominirali jedino košarkaši SSSR-a (kasnije Rusije) s deset uzastopnih SP-a s medaljom (1963. – 1998.), te Jugoslavije s osam od 1963. do 1990.

POTOPILI MAĐARE

Čudesni snajper Joković donio je broncu Hrvatskoj na SP-u!

Andro Bušlje (35) i Maro Joković (31) igrali su i na početku toga niza, kada je Rudićeva družina (Vićan, Pavić, Burić, Vrdoljak, Kunac, Smodlaka, Đogaš, Marković, Barač, Hinić, Bošković) 2007. u Melbourneu srušila JAR, Australiju, SAD, Rusiju, Srbiju i Mađarsku i prvi put donijela Hrvatskoj svjetsko zlato.

MOĆNE BARAKUDE

Tucak: Bilo je velike boli i tuge, ali mi smo stalno na postolju

– Dva dana su prošla u boli i tuzi jer sanjali smo to zlato i onda onako izgubili od Španjolske. Tko nije u sportu, ne može znati koliko se teško dići nakon toga i osvojiti medalju. To čini veliku razliku između velikih momčadi i onih koje to nikad neće biti! Zato i jesmo uvijek na postolju. Mi smo krema, vrh svjetskog vaterpola i zato sam sretan što sam na čelu ovakve reprezentacije – ushićeno je govorio

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Maro Joković odigrao je turnir života. Preuzeo je odgovornost kad su “barakude” iznenada ostale bez Sandra Sukna i završio kao ponajbolji igrač SP-a, najbolji igrač utakmice za broncu (šest golova, bez promašaja!) i drugi strijelac SP-a (19 golova, Crnogorac Ivović zabio je 21).

NAJBOLJI IGRAČ UTAKMICE

Joković: Bijač je bio čudesan, bekovi… Ma zaslužili smo ovo!

Sad je pred momcima zaslužen odmor. Zajedno su, kao jedna velika obitelj, gotovo dva mjeseca, iza njih su deseci treninga, puno velikih utakmica i dvije medalje (srebro na Svjetskoj liig, bronca na Svjetskom prvenstvu).

OSVOJIO 22 MEDALJE

Bušlje: Ovo je bilo moje zadnje SP, baš sam ponosan na sve…

Nek’ napune baterije jer već u svibnju je Europsko prvenstvo u Budimpešti. I nova prilika da ulove Olimpijske igre.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.