Home Hrvatska Home FOTO: KIM JONG-UN RAZGLEDAO SVOJE NOVO ORUŽJE ‘Jako sam zadovoljan. Snažna je!...

FOTO: KIM JONG-UN RAZGLEDAO SVOJE NOVO ORUŽJE ‘Jako sam zadovoljan. Snažna je! Imat će ključnu ulogu u obrani naše nacije…’

13
0
FOTO: KIM JONG-UN RAZGLEDAO SVOJE NOVO ORUŽJE 'Jako sam zadovoljan. Snažna je! Imat će ključnu ulogu u obrani naše nacije...'


Sjevernokorejski mediji u utorak su izvijestili da je tamošnji vrhovni vođa Kim Jong-un proveo inspekciju nad nedavno sagrađenom podmornicom te da je tom prilikom istaknuo njezine taktičke mogućnosti i sustav naoružanja, prenosi Daily Mail.

Kim je fotografiran dok je s dužnosnicima Centralnog komiteta Radničke partije Koreje i rukovodećima za nacionalnu obranu hodao po platformi pored podmornice i davao im opaske koje su oni bilježili u svoje rokovnike.

KCNA / REUTERS

 

Sjevernokorejski mediji pišu da je podmornica izgrađena pod “Kimovom posebnom pozornošću” te da će operirati u Japanskom moru, odnosno, kako ga zovu Južna i Sjeverna Koreja, Istočnom moru.

Središnja korejska novinska agencija KCNA nije izvijestila o vrsti naoružanja koje je ugrađeno u podmornicu i datumu izvršavanja inspekcije već su samo notirali da je Kim bio jako zadovoljan s podmornicom koju je nazvao “snažnom”.

“U zemlji koja je na istoku i zapadu omeđena morem, podmornice igraju ključnu ulogu u obrani naše nacije”, rekao je Kim te dodao da bi Sjeverna Koreja trebala nastaviti razvijati obrambene mogućnosti, pogotovo one mornaričke, koje uključuju i podmornice.

Kim je znanstvenike i dužnosnike nacionalne obrane koji su ga pratili tijekom inspekcije zadužio da daju doprinos ostvarivanju strateških inicijativa po pitanju upotrebe podmornica.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.