Home Hrvatska Home Životni prostor mlade doktorice dentalne medicine u Rijeci

Životni prostor mlade doktorice dentalne medicine u Rijeci

14
0
Životni prostor mlade doktorice dentalne medicine u Rijeci


Mlada doktorica dentalne medicine odlučila je početi samostalni život. Svi oni koji su iskusili takvu promjenu u životu znaju koliko je to velik korak i kako je u takvim trenutcima uvijek dobro imati nekoga tko vas dobro razumije. Tako je Ana Beljan, vlasnica stana u najvećem riječkom kvartu Zamet, njegovo preuređenje povjerila osobi od povjerenja – Ireni Vlaović iz studia IVID. Dugogodišnje iskustvo, kvaliteta završenih projekata i jedinstven pristup svakom projektu bili su presudni da Ana prepusti Ireni dizajniranje.

 

IZ PRVE

– Nakon razgovora u kojem je klijentica izrazila svoje želje, krenula sam s idejama. Napravila sam prve skice i ugrubo ih razradile dok nismo složile koncept koji je odobrila Ana. Iz tog koncepta smo napravili troškovnik i izvedbeni projekt – objašnjava dizajnerica na samom početku i dodaje: – Vodila sam je kroz cijeli projekt jer sam predlagala netipična i nestandardna rješenja na koja ona nije bila spremna iz prve, ali s malo mog nagovora ipak bi se odlučila.

Dizajnerica nam objašnjava da je stan već bio sređen, tj. stropovi, zidovi, vrata i rasvjeta u trenutku kad je njezina intervencija došla na red, tako da je u tom smislu radila samo minimalne izmjene, poput štukatura na zidovima ili stropnih visilica. Također ističe da je površina stana samo 52 četvorna metra i napominje da su u tu površinu uspjeli smjestiti sve potrebno: od hodnika, dnevnog boravka, blagovaonice, kuhinje, kupaonice do sobe s prostranim krevetom i garderobom.

U ulaznom prostoru smješteno je veliko zidno zrcalo koje daje dojam prostranosti

 

Dizajnerica ističe kako je vlasnicu, unatoč tome što je bila uvjerena da tamne boje zagušuju prostor, uspjela uvjeriti da će s njihovom idejom stan dobiti na dubini i snažnom karakteru koji odražava i nju samu

 

U ulaznom prostoru stana Irena smješta veliko zidno zrcalo koje ostavlja dojam velike prostranosti prostora i najavljuje izgled ostatka stana.

– Unatoč tome što je vlasnica bila uvjerena da tamne boje zagušuju prostor, uspjela sam je uvjeriti da ćemo s našom idejom dobiti na dubini i snažnom karakteru koji odražava i nju samu – ponosno ističe dizajnerica.

 

PROSTOR

Dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja čine zajedničku prostoriju. S obzirom na ograničenost prostora, u boravak je smješten samo jedan trosjed, a za što bolju iskoristivost ostatka stana u blagovaonici je zidna klupa.

– Ana se dvoumila zbog zidne klupe, ali sam joj objasnila da ćemo tim rješenjem zauzeti manje prostora u blagovaonici, a dobiti više sjedećih mjesta – navodi dizajnerica. – Što se tiče kuhinje, Ana je htjela veliki hladnjak s ledomatom i od njega je krenula razrada ostalih detalja.

Dizajnerica nam prepričava kako je najviše problema imala s kupaonicom koja je bila vrlo nefunkcionalna i dodatno nam objašnjava što su morali činiti. – Tu sam predložila novo rješenje koje je zahtijevalo rušenje jednog zida. U prvoj varijanti su bila predviđena klasična vrata, ali samo s kliznim vratima smo mogli dobiti rješenje da kupaonica postane funkcionalna.

DIZAJN

Irena se odlučuje za dva različita tipa keramike u kupaonici. Keramičke pločice koje imitiraju izgled drva koristi za tuš-kabinu, a ostatak kupaonice obložen je pločicama u obliku šesterokuta. Posebno se ističe zidna površina na koju su smješteni kupaonski elementi, a obložena je dizajnerskom tapetom s neobičnim unikatnim zrcalom.

Namještaj je ručno izrađen po nacrtima i odabiru materijala dizajnerice

 

 

– Moj suprug i ja smo zaduženi za dizajn namještaja – napominje nam dizajnerica i pritom nadodaje – nadopunjujemo se u svakom projektu. On izrađuje namještaj prema mojim nacrtima i odabiru materijala i vrlo mi je važna podrška kad u tehničkom smislu zakompliciram stvari. Važno nam je napraviti nešto prepoznatljivo i da to nije samo na papiru, nego da je tehnički i izvedbeno razrađeno do detalja.

Keramičke polčice koje imitiraju izgled drva koriste se za tuš-kabinu, a ostatak kupaonice obložen je pločicama u obliku šesterokuta

 

Cilj je ovog projekta bio stvoriti Aninu oazu, mjesto gdje se ona može osjećati sretno, mirno i ispunjeno i vjerujemo da smo u tome i uspjeli – ističe Irena.

Više o radu studija za uređenje interijera na: IVID Inerior Design.

 

Foto: IVID Inerior Design




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.