Home Sport Luka Modrić u prirodnoj veličini, naslikao ga Ivan Šebestijan

Luka Modrić u prirodnoj veličini, naslikao ga Ivan Šebestijan

36
0
Luka Modrić u prirodnoj veličini, naslikao ga Ivan Šebestijan


Kapetan “vatrenih” Luka Modrić, koji je svojim igrama zaludio svijet i pokupio sve moguće pojedinačne nagrade u nogometu, inspiracija je mnogima.

Lik hrvatskog kapetana bio je i inspiracija međimurskom likovnom umjetniku iz Šenkovca Ivanu Šebestijanu koji je naslikao jedinstvenu sliku s Modrićevim likom.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Uvijek postoji neki povod za umjetničko djelo. Moj sin Tijan dao mi je ideju da naslikam Modrića u prirodnoj veličini jer ono što je Vatreni i Modrić napravili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine zaslužuje da se ovjekovječi na platnu, ali i time pošalje poruka jedinstva u svijet– opisao je Ivan Šebestijan koji je naslikao sliku dimenzija 180 puta 120 cm, površine 21.600 četvornih centimetara, a za to mu je trebalo 1200 sati rada.

– Slika ima misiju jer ona nadilazi rase, vjere i nacije. Ima više nanosa boje i sadržava elemente od renesanse do suvremenih modernih tehnika. Također, ona je multidisciplinarna, multikulturalna i višedimenzionalna – rekao nam je Šebestijan i dodao ni jedna fotografija kao slika ne može opisati veličinu Luke Modrića.


Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL– Fotografija je zorno prikazanju trenutak, no moja slika ima dublju poruku. U donjem dijelu je zemaljska kugla i obruč sa simbolom vatre, dok se prostor u središnjem dijelu prelama svemirski geometrijski nevidljivi oblik, gore se naslućuje ekološki dio, otapanje ledenjaka, posljedica globalnog zagrijavanja– istaknuo je međimurski umjetnik.


Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELLNa slici Modrić ne nosi sadašnji dres hrvatske reprezentacije, već je riječ o kombinaciji raznih dresova, a ima i zelenu kapetansku vrpcu.

– Slika je svevremenska lišena svih ideologija. To je ono što sam želio postići – objašnjava nam Šebestijan.

Sliku koja im globalnu poruku vidjeli su mnogi, a među njima i Dalićev pomoćnik u reprezentaciji Međimurac Dražen Ladić.

– Mnogi su oduševljeni pa tako je bio i Ladić. Neki su mi rekli da sam Modrića naslikao ljepšeg nego u stvarnosti, no poruka je dublja jer se na njegovom licu isprepliću sve tri rase– zaključio je Šebestijan.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.