Home Sport Nikola Vlašić i Hajduk dogovorili su se oko raspodjele novca od njegovog...

Nikola Vlašić i Hajduk dogovorili su se oko raspodjele novca od njegovog transfera

19
0
Nikola Vlašić i Hajduk dogovorili su se oko raspodjele novca od njegovog transfera


Dvije godine nakon odlaska Nikole Vlašića s Poljuda u Everton okončana je i podjela novca od odštete koju su Englezi uplatili na račun Hajduka. Podsjetimo, Everton je Hajduku za Nikolu Vlašića platio 8.7 milijuna eura, a obzirom na raniji dogovor s klubom, Vlašić je imao pravo na postotak od transfera, i to na iznos preko 3 milijuna eura

No, zbog različitog tumačenja dvije strane nisu bile suglasne oko visine tog postotka, naime, jedna je strana tvrdila da je riječ o podjeli 50 – 50% a druga da je u pitanju podjela 70 – 30% u korist kluba.

Razlika je u tumačenju ugovora, koji je u svom originalnom obliku imao stavku o podjeli 70 – 30% u korist kluba, ali i klauzulu prema kojoj se postotak automatski mijenja na 50 – 50% čim taj ugovor bude produžen. No, kako to obično biva, ni ugovorom se ne može baš sve predvidjeti, očito nitko nije uzeo u obzir da će nakon godinu dana tadašnji i sadašnji predsjednik Hajduka Marin Brbić potpisati aneks ugovora s Vlašićem, te da nakon njegovog odlaska novi predsjednik Ivan Kos taj aneks neće tumačiti kao novi ugovor, nego kao dodatak starome. 

A iza te dvije riječi ”novi ugovor”, koje je Hajdukov odvjetnik Tomislav Kasalo tumačio kao aneks, a odvjetnik Nikole Vlašića Davor Radić kako dokument koji ima sva obilježja novoga ugovora, krila se pozamašna cifra od gotovo 1.5 milijuna eura. Cijeli slučaj trebao je doći na arbitražu, no na koncu su postigli dogovor koji je bio prihvatljiv objema stranama. 

– Postigli smo dogovor oko raspodjele transfera ali o njemu nećemo javno govoriti – samo je kratko kazao predsjednik Hajduka Marin Brbić, a s njim se složio i otac Nikole Vlašića Joško:

– Predsjednik je sve rekao, nama je od prvoga dana bilo važno da se sve riješi dogovorom bez arbitraže, i tako je na koncu i bilo.  

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.