[ad_1]

Novi dresovi klubova uvijek se iščekuju gotovo poput pojačanja. Inozemni klubovi s novim dresovima u javnost izađu i prije kraja aktualne sezone, dok hrvatski klubovi to čine nekoliko dana prije početka ligaškog natjecanja.

Jasno, dresovi hrvatskih klubova znatno su jeftiniji od uglednih nogometnih divova. U Hrvatskoj su najskuplji Dinamovi dresovi, a u stopu ih prate Hajdukovi, koji su neznatno jeftiniji. Dresovi Rijeke za odrasle nešto su jeftiniji od konkurencije, ali dječji im imaju malu razliku u odnosu na one za odrasle.

Europski klubovi uvijek teže nekim inovacijama, a ove sezone najviše u oči bode dres Barcelone s kockicama. Košta vrtoglavih 1050 kuna, a oko njega su se koplja lomila i u hrvatskoj javnosti. 

– HNS bi morao intervenirati i upozoriti Barcelonu. Ako odbiju, treba ići na sud! Savez bi to morao međunarodno zaštititi kao svoj brend – rekao nam je hrvatski dizajner Boris Ljubičić.

Po cijeni Barceloni pariraju samo dva europska kluba, Manchester United i City. Iako je United već godinama u padu, ima ogromnu navijačku bazu u svijetu, pa može držati cijenu. Prošle godine prodali su 3,25 milijuna dresova i uvjerljivo drže prvo mjesto. Real Madrid je prodao 3,12 milijuna dresova, a top 3 zatvara Bayern, koji je prodao 2,57 milijuna dresova.

Bitno je i prezime na dresu. Primjerice, Juventusov domaći dres košta 680 kuna, a dres Cristiana Ronalda košta 1100 kuna. Juventus je u prva 24 sata od potpisa Ronalda prodao njegovih dresova u vrijednosti 53 milijuna eura.

Portugalca su doveli iz Reala za 100 milijuna eura, pa izračunajte sami je li im se isplatilo. Dresovi Bayerna i PSG-a koštaju 740 kuna, a donji razred cijena zatvara Arsenal, čiji su gostujući dresovi skuplji od domaćih.

[ad_2]

Source link