Home Sport Simon Sluga odlazi u Luton Town

Simon Sluga odlazi u Luton Town

16
0
Simon Sluga odlazi u Luton Town


Redove Rijeke napušta prvi golman i kapetan Simon Sluga (26). Odlazi u Luton Town, a iako se u početku pričalo o odšteti od oko 1,5 milijuna eura, čini se da će to ipak biti nešto više.

Trebala bi Rijeka dobiti oko 1,7 milijuna eura, a uz bonuse to bi moglo narasti na oko 2,2 milijuna, a prvoligašu s Kvarnera pripast će i 20 posto od idućeg Sluginog transfera.

Slugin transfer ne ulazi u red najvećih u povijesti Rijeke, ali svakako je jedan od većih izlaznih golmanskih transfera u povijesti HNL-a. Skuplji je Sluga primjerice od Danijela Subašića koji je svojevremeno napustio Hajduk i potpisao za tada drugoligaški Monaco za milijun eura. Slugin transfer bit će veći i od onog Stipe Pletikose iz Hajduka i Šahtar koji je iznosio 800.000 eura.
KVARNERSKI APSURD


Jaka Rijeka i Mišković uživaju podršku velike većine Riječana


Rijeka je najviše zaradila na Andreju Kramariću za kojega su od Leicestera uprihodili devet milijuna eura. Za pet milijuna eura otišao je Filip Bradarić u Cagliari, a top 3 zatvara Franko Andrijašević koji je za 4,25 milijuna eura preselio u Gent.


Foto: Marko Prpic/PIXSELLLuton je još 2017. bio u četvrtoj ligi, a sada su već dogurali do Championshipa i Sluga će im biti najveći ulazni transfer u povijesti kluba. Rekord je držao Lars Elstrup kojeg su doveli za milijun eura prije 30-ak godina. 

Hrvatski bi reprezentativni golman trebao zarađivati oko 300.000 eura godišnje. 

Rijeka će na golmanskim pozicijama ostati na mladom Ivoru Panduru (19) kojega je ovog ljeta želio i milanski Inter te na iskusnom Andreju Prskalu (32) koji je bio prvi golman šampionske Rijeke koja je prije dvije godine osvojila dvostruku krunu.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.