Home Hrvatska Home Svjetsko prvenstvo vaterpolo: Hrvatska pobijedila Australiju, Loren Fatović tatu Elvisa

Svjetsko prvenstvo vaterpolo: Hrvatska pobijedila Australiju, Loren Fatović tatu Elvisa

23
0
Svjetsko prvenstvo vaterpolo: Hrvatska pobijedila Australiju, Loren Fatović tatu Elvisa14 hrvatskih pogodaka u australskoj mreži potpisala su osmorica igrača. Trojica su, ne računajući vratare, ostala mokrog baruta. Osim Šetke, koji nije ni pokušao, zabili nisu ni Xavi Garcia ni – Loren Fatović. Garcia će ionako za sebe reći da mu zabijanje nije primaran zadatak, pa nismo iznenađeni, ali za potonjeg je prava rijetkost da ne zabije, pogotovo u utakmici u kakvu se pretvorila s Australcima – šetnju pa pomalo i ekshibiciju Hrvata.
– Odlično otvaranje turnira od svih nas. Mislim da smo kao ekipa svi odigrali odlično iako nismo očekivali ovako laganu utakmicu. Obrana je funkcionirala od početka utakmice, tako da je sve bilo lakše – javio nam se Fatović iz Južne Koreje.
Koliko god bili oduševljeni cjelokupnom izvedbom, može li ovakav početak biti pomalo varljiv? Ipak, bez obzira što smo svjesni vlastite kvalitete, teško je odigrati do kraja na ovakvoj razini. Ili se možda varamo?
Brat sve prati
– Nema ništa loše u ovakvom otvaranju turnira, to je sigurno jer znamo da s ovom utakmicom nismo ništa dobili ako ne pobijedimo Amerikance, stoga je sada bitno odmoriti se i pripremiti za nastavak.
Lolo je promašio svih pet pokušaja, pomislili smo da je možda samo htio poštedjeti oca Elvisa još većih trauma na klupi.
– Nisam ga štedio, iskreno, nije me išao šut. S ocem sam se kratko vidio, čestitao mi je po tko zna koji put. Ali kad je ovakav rezultat, to nije ni važno. Danas se istaknuo Ante Vukičević, idući će put netko drugi. 

Manje je poznato, ali postoji još jedan vaterpolski Fatović. Dvije godine stariji Marino igra i radi upravo u Australiji. Što on kaže?
– Brat je svjestan situacije da smo mi bolja ekipa i nije ga iznenadio rezultat previše. Inače prati sve utakmice.
Hrvatska je u bazen po lokalnom vremenu uskočila u 12.30. Taman kada se dnevna temperatura i ostale vrijednosti približavaju svom maksimumu. Kako je bilo igrati u uvjetima s, doduše, ne ekstremnom temperaturom, ali s velikom vlagom?
Odmor do četvrtfinala
– Danas je sigurno najtoplijiji dan otkad smo ovdje i nije bilo jednostavno, ali kako nama, tako i svima. Kao i inače ne želimo tražiti nikakve izgovore i mislim da imamo na čemu graditi optimizam za daljnji tijek turnira.
Optimističan nije bio baš pogled iz autobusa na Gwangju.
– Rijetko je tko i zainteresiran za obilazak jer ovo što smo vidjeli, nije nas baš oduševilo.
Ne bi bilo zgorega onda da nas Barakude oduševe još jednom u srijedu (2:30)…
– Šanse su dosta male da ponovimo ovakav rezultat protiv SAD-a, ali nije ni važna razlika, već samo da pobijedimo i osiguramo odmor do četvrtfinala što nam je bio prvi cilj.
A onda tek krećemo.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.