Home Sport Roger Federer i Novak Đoković u finalu Wimbledona, to je i okršaj...

Roger Federer i Novak Đoković u finalu Wimbledona, to je i okršaj Ljubičić – Ivanišević

19
0
Roger Federer i Novak Đoković u finalu Wimbledona, to je i okršaj Ljubičić - Ivanišević


To je kao u školi: nećete na dan testa puno učiti, priprema je napravljena ranije. Tako da nemam što puno vježbati uoči finala.

Roger Federer tako govori uoči svog 31. Grand Slam finala i 12. wimbledonskog, u još jednom klasiku protiv Novaka Đokovića (nedjelja, 15 sati, HTV 2). I tko zna kojeg rekorda koji ruši na pragu 38. rođendana. Najstariji je finalist od Rosewella 1974., a više GS finala u povijesti tenisa imaju samo tri žene: Chris Evert 34 te Serena Williams i Martina Navratilova po 32.

– Godine mi kucaju, nema smisla ludo slaviti, ali nisam gotov.


Foto: ReutersĐoković u međusobnim susretima vodi 25-22, na travi 2-1, na Grand Slamovima 9-6. I gotovo je šest godina mlađi. Zato je na kladionicama favorit (1,55, a na Federera 2,6).
WimbledonFINALIST WIMBLEDONA


Federer poslije velike pobjede nad Rafom: Jako sam umoran


KIRURŠKI PRECIZAN


Je li moguće? Federer srušio Goranov rekord na Wimbledonu


VIDEO


Nervozni Đoković zbog gubitka seta poludio i počastio publiku


A bit će to i kakav-takav hrvatski trenerski okršaj u velikom finalu. Ivan Ljubičić dugo je uz Federera, Goran Ivanišević prvi je tjedan u Londonu pomagao Đokoviću. Na finalu neće biti, nije mogao “otkantati” 30. rođendan umaškog turnira i obećanu ekshibiciju protiv Prpića i Raftera.
Wimbledon | Autor: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELLOstane li uz Novaka, bit će još velikih finala za Gorana trenera…Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.