Home Hrvatska Home Savjeti za ugodniji boravak na otvorenom: Zaštita  protiv komaraca

Savjeti za ugodniji boravak na otvorenom: Zaštita  protiv komaraca

17
0
Savjeti za ugodniji boravak na otvorenom: Zaštita  protiv komaracaKomarci su dosadni. Naporni do boli. Dajte si truda i smućkajte vlastito sredstvo protiv ovih nemilih kukaca, vječnih neprijatelja koji svake godine, u isto doba, kreću u napad. Duboko udahnite i krenite u protuudar s ova tri recepta. Osveta je slatka.

1. Pomiješajte pola čaše obične hladne vode i pola čaše tekućine za ispiranje usta. Tako pripravljenu tekućinu pošpricajte po vrtu, vrtnom namještaju i okućnici. Vrlo učinkovit lijek protiv komaraca koji može trajati do dva dana.

2. Tri žlicice prirodnog eteričnog ulja pomiješate s tri žlicice nekog drugog eteričnog ulja. Najbolje je koristiti ulje citronele, cedra, bosiljka, smreke, limunove trave, mirhe, peperminta ili eukaliptusa. Zatim umiješate u 200 ml alkohola i dobro protresite. Tako pripravljenu tekućinu čuvajte čvrsto zatvorenu u bočici da vam ne ishlapi. Špricajte i mažite kožu ili odjeću.

3. Mješavina piva, antiseptika za usta te magnezij sulfata, soli koju kupujete u ljekarni. Pošpricajte po grmlju, travi, korovu i cijelom dvorištu. Traje dva do četiri dana. Tu su i lavanda, bosiljak, ružmarin i ostalo začinsko bilje koje komarci užasno mrze. Što bi reklo da ga vi volite.

 
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.