Home Hrvatska Baka zlostavljanog dječaka (2): Tražit ću da se brinem o unuku

Baka zlostavljanog dječaka (2): Tražit ću da se brinem o unuku

38
0
Baka zlostavljanog dječaka (2): Tražit ću da se brinem o unuku


Dvogodišnji dječak koji je u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu primljen s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja u petak je privremeno smješten u Dječji dom u Nazorovoj. Konačnu odluku o tome gdje će dječak završiti donijet će sud.

– Laž je da su na njemu gasili opuške. Kad su ga pregledali u ponedjeljak, na njemu nije bilo famoznih ožiljaka od čikova ni hematoma. Samo je na glavi imao ožiljak. Nemojte me krivo shvatiti. Ne branim svoju kćer, koja je napravila katastrofalnu pogrešku kad je sina ostavila nepoznatoj osobi koju nije provjerila – tvrdi dječakova baka. Dodaje kako radi u inozemstvu i da je kćeri slala novac za najam stana i režije kao i za dječji vrtić. Kći joj je, tvrdi, imala plaću od 5000 kuna. “Mogla je živjeti kao kraljica”, kaže sugovornica, koja se, tvrdi, posvađala s kćeri kad je lani vidjela da se slabo brine o sinu .
STRAVA IZ KLAIĆEVE


Kako nitko nije primijetio da su dječaka mjesecima zlostavljali?


– Ja ću se brinuti o unuku. Ako treba, vratit ću se u Hrvatsku, no tražit ću puno skrbništvo. Neka postupak ide svojim tijekom, a ako institucije mojoj kćeri dopuste da ga može posjetiti, dobro, a ako ne, neće ga vidjeti – odlučna je majka žene (24) koja je završila u istražnom zatvoru.
BAKA ZLOSTAVLJANOG DJEČAKA:


‘Bio je ispijen, majka mu nije kuhala, jeo je samo Čokolino’


U istražnom zatvoru završila je i dadilja (20), koja je, sumnjaju istražitelji, odgovorna za ozljeđivanje dječaka. Protiv njih policija je podnijela kaznene prijave zbog zanemarivanja djeteta i zlouporabe njegovih prava. Dadilja će se suočiti i s optužbom za nanošenje teških ozljeda, što bi joj moglo donijeti od jedne do osam godina zatvora.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.