Home Hrvatska SDP nakon Kuščevića kreće u opoziv Tolušića, Žalac i Marića

SDP nakon Kuščevića kreće u opoziv Tolušića, Žalac i Marića

33
0
SDP nakon Kuščevića kreće u opoziv Tolušića, Žalac i Marića


Nakon što im je ostavkom ministra uprave Lovre Kuščevića propao prijedlog za njegov opoziv što su pokrenuli opoziv Lovre Kuščevića, koji je na kraju podnio ostavku, SDP vjerojatno idući tjedan pokreće nove opozive ministra, doznaje se u stranci. Ovaj put prikupljaju  potpise za izglasavanje nepovjerenja troje ministara i to: Tomislava Tolušića, Gabrijele Žalac i Gorana Marića, a očekuje se da zahtjev u proceduru upute sljedeći tjedan.
RAJKO OSTOJIĆ:


‘Hoće li u rekonstrukciju Vlade Plenković uključiti i Divjak?’


U SDP-u se može čuti kako nije isključeno da se popis ministara, za koje se traži opoziv, prošiti jer navode afere iz dana u dan rastu. Odlučili su se na opoziv troje ministara čija se imena već spominju u nagađanjima o rekonstrukciji Vlade.

Za Gorana Marića, o čijem su opozivu razmišljali već ranije, smatraju da mora otići jer ga silne afere s imovinom i nekretninama previše opterećuju. Gabrijeli Žalac krimen je ‘afera Mercedes’ te prometna nesreća, nakon koje se saznalo da tri godine nije imala valjanu vozačku dozvolu. Opoziv Tolušića tražit će se zbog njegovih nekretnina i stambenog objekta u dvorištu kuće, većeg od sto kvadratnih metara za kojeg je potpredsjednik Vlade objašnjavao da se radi o prostoriji u kojoj roštilja. Zamjeraju mu što je kuću u Virovitici u kojoj živi u imovinskoj kartici prijavio s upola manjom kvadraturom. Oporbi je sporno i što mu je kuću gradila tvrtka građevinarstvo Horvat koja je dok je Tolušić bio virovitičko-podravski župan često poslovala sa Županijom.
Zagreb: Sjednica glavnog odbora SDP-a‘STOP KORUPCIJI’


Davor Bernardić: Ovo je tek početak promjena u Hrvatskoj


Kako bi se pokrenuo opoziv ministara SDP treba prikupiti 31 potpis, a zahtjev će se automatizmom uvrstiti u dnevni red. Vlada ima osam dana da se očituje na zahtjev, a rasprava i glasovanje moraju se provesti u roku od 30 dana. To znači da postoji mogućnost da Sabor bude sazvan na još jednu izvanrednu sjednicu, ukoliko premijer Andrej Plenković troje ministara prije ne smjeni.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.