Home Hrvatska Home Nestala je prije 36 godina: Otvorili su grobove i šokirali se

Nestala je prije 36 godina: Otvorili su grobove i šokirali se

31
0
Nestala je prije 36 godina: Otvorili su grobove i šokirali seEmanuela Orlandi nestala je prije 36 godina. Njezin nestanak je jedan od najvećih misterija suvremene povijesti Vatikana. Emanula je bila kći sluge pape Ivana Pavla II. i imala je vatikansko državljanstvo. Nestala je u dobi od 15 godina u središtu Rima. 
Na vatikanskom groblju su u četvrtak otvorili dva groba iz 19. stoljeća. Riječ je o grobovima dviju princeza. 
– Potraga je bila bez rezultata. U grobovima nismo našli ljudske ostatke niti urne. Grobovi su bili potpuno prazni – rekao je glasnogovornik Vatikana Alessandro Gisotti, piše Bild. 
Pietro Orlandi (60), Emanuelin brat godinama se bori za pravdu. U četvrtak je bio pun nade. 

GUBI JOJ SE TRAG 1983.

U Vatikanu otvaraju grobove i traže davno nestalu djevojčicu

– Što danas pronađemo, promijenit će sve – rekao je prije ekshumacije kojoj je nazočio kao i njegova odvjetnica Laura Sgro. Pietro Orlandi je svojevremeno rekao kako ih je papa Ivan Pavao II. posjetio šest mjeseci nakon što je Emanuela nestala i govorio je o međunarodnom terorizmu.

Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

–  Sastao sam se i s papom Franjom nakon što je bio izabran. Rekao sam mu da se nadam da je Emanuela živa. On mi je tada rekao da je ona na nebu. Tada sam zaključio da on o svemu zna više nego mi – rekao je prije nekoliko godina Pietro Orlandi.
Emanuelin nestanak se povezivao s mafijom i vatikanskom bankom, ali se spominjalo i da ju je oteo jedan vatikanski žandar koji je organizirao seksualne orgije. Prošle godine su istražitelji u Vatikanu u grobnici  talijanskog mafijaša Enrica De Pedisa, šefa zloglasne skupine Banda della Magliana, u njegovom lijesu pronašli kutiju s ljudskim kostima koje ne pripadaju Enricu. Posumnjali su da bi se moglo raditi o posmrtnim ostacima nestale Emanuele. Istraga i analize su trajale mjesecima, a onda je objavljeno kako u grobnici mafijaša nisu pronađene niti Emanueline kosti niti ikakvi dokazi koji bi mogli pomoći u otkrivanju toga što se s njom zaista dogodilo.
 


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.