Home Hrvatska Home ‘Možda se Vlada simbolično za godinu dana nađe na cesti’

‘Možda se Vlada simbolično za godinu dana nađe na cesti’

46
0
'Možda se Vlada simbolično za godinu dana nađe na cesti'Situacija u HDZ-u još nije razriješena i još ne znamo tko će sve biti zahvaćen ambicioznom rekonstrukcijom, a do tada gledamo koliko će od svojih najava ostvariti, rekao je predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk. 
– Što se tiče budućeg ministra uprave Ivana Malenice, konzultirao sam se malo s Google-om. Očito se radi o mladoj čovjeku, rekao bih Karlo Ressler broj 2, ali ne znači da ga zbog toga treba diskreditirati unaprijed, vidjet ćemo što može napraviti. U ovakvoj Vladi i s ovakvom parlamentarnom većinom ne može puno, ali neka se trudi – kazao je. 

MLADI DEKAN IZ ŠIBENIKA

Novi ministar uprave: Premijer predložio Ivana Malenicu (34)

Naveo je da izvanredna sjednica Sabora, zbog rekonstrukcije Vlade nije prvi put u povijesti.
– Doći ćemo, izraziti stav o Vladi i premijeru i članovima Vlade, na odborima ćemo raspravljati o predloženim rješenjima. To nije nešto na što mi možemo utjecati. Parlamentarna većina će to provesti kako misli da treba, a mi ćemo ukazivati na ono što mislimo da treba – rekao je.
Na pitanje je li normalno da jedan ministar ostavku daje pred HDZ-om, a da premijer imenuje njegovog nasljednika na “cesti” ispred Banskih dvora, Bauk je kazao: “valja su  pod najavom otvorenosti i transparentnosti do sada došli do davanja izjava na otvorenom”.
– Ovo je na neki način simbolično davanje izjava na cesti pa možda se za godinu dana nađu simbolično rečeno na cesti. To ćemo vidjeti – kazao je Bauk. 
Kada je riječ o samoj rekonstituciji Vlade , Bauk poručuje:
– Očekujem da će se to poklapati s onim što je već bilo rečeno u ispitivanju javnog mnijenja koji bi ministri trebali otići jer se mišljenje građana u pravilu poklapa s medijskom prisutnošću po takozvanim neprimjerenim stvarima upravo tih članova Vlade. Bilo bi nelogično da premijer to najavi, a onda smijeni ove koje uopće ne spominje, a ove koji su u medijima po lošemu ostavi. Ali, ako bi se baš striktno držao toga da ne želi da bilo kakve aluzije utječu na rad Vlade, trebao bi sebe promijeniti, jer je postupkom oko predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa prvo na sebe stavio aluziju na neke nepravilnosti i ne želi da se to riješi, da Povjerenstvo ne radi, a mi nikako da uspijemo to staviti na dnevni red bilo Odbora, bilo Sabora – kazao je Bauk. 
Božo Petrov (Most) smatra da u najavljenoj rekonstrukciji trebaju otići oni koji su na bilo koji način iskoristili vlastiti položaj da bi sebi priskrbili bilo kakvu korist, a takvi smatra ne bi trebali ni pristupiti Vladi.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Što se tiče rekonstrukcije i novog ministra uprave, imenovat će se onaj tko nema apsolutno nikakvu političku težinu samo zato da ne bi s novim ministrom došla i neka nova afera. Tražit će se nekoga čistog bez obzira na to što je no name. To je logika koju očekujem i u svim drugim imenovanjima. Očito im je problem postaviti bilo koga s političkom težinom – rekao je Petrov. 


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.