Home Sport Gazda NK Graševine: Pozivamo Grdovića da nam pjeva himnu

Gazda NK Graševine: Pozivamo Grdovića da nam pjeva himnu

33
0
Gazda NK Graševine: Pozivamo Grdovića da nam pjeva himnu


Ideja je došla spontano. Bili smo na ocjenjivanju vina i počeli smo razgovarati o klubu koji je zaboravljen, trebalo ga je podići. A kako svi u kraju živimo od graševine, odlučili smo klub preimenovati iz Kamen u Graševina, ispričao nam je predsjednik Deni Perić (30).

Vetovo, malo mjesto između Požege i Kutjeva na obroncima Papuka, dobio je klub s vjerojatno najzanimljivijim imenom u Hrvatskoj. S promjenom imena, dakako, došla je i promjena grba. Unutar zlatnog štita nalaze se lopta i – grozd.

– Grb je osmislio jedan naš igrač, Luka Mandić. Stvarno se potrudio i ispalo je odlično. Imamo 14 igrača koji su baš iz sela, a ostali su iz okolice – kaže Deni.

U rad kluba uključili su se svi lokalni vinari, točnije vetovačko udruženje vinara “Veteri Castra”. Naravno, odmah su osmislili i akciju, kojom želi privući navijače.

– Svatko tko pomogne radu uplatom od 100, 200 ili 400 kuna kuna postat će član navijačke skupine Promili i dobiti, uz člansku iskaznicu, i bocu graševine od jedne litre – objašnjava Deni.

– Dobro, kakvo je vino koje se dobiva na dar? Je li neki ‘delanec’ ili se može piti bez straha?

– Ha, ha… Vrhunsko vino! Evo, tko se učlani, dobit će bocu najboljeg vina i, vjerujte, nećete se razočarati. Uživat ćete u svakom gutljaju. To je baš klupsko vino, a u radu su sudjelovali svi vinari. Imamo i našu etiketicu – objašnjava Deni.

Na domaćim utakmicama prati ih oko stotinjak gledatelja, a u novoj sezoni očekuju da će se broj utrostručiti.

– Dobili smo jako puno donacija. U početku su nas ljudi gledali u čudu, pitali se kakva Graševina. No kad su vidjeli naš rad, kad su shvatili priču, oduševili su se… Priključile su se i neke vinarije, grad Kutjevo nam je veliki sponzor. U momčadi su gotovo svi igrači akademici. Evo, upravo nam jedan naš igrač s glazbene akademije radi himnu kluba – otkrio je Deni.

– Himnu? Jeste razmišljali tko bi je mogao premijerno izvesti?

Mladen Grdović! Čuli smo da voli graševinu, pa, evo, pozivamo ga da nam dođe otpjevati himnu!

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.