Bilo je iznimno teško, jako sam umoran. Rafa je igrao vrhunski, imao je odličnih poteza i publika je uživala. Imao sam i ja dobrih poteza. Odigrali smo jako puno dugih poena i nije mi bilo lako, no na kraju sam ipak pobijedio. Bio je pravi užitak igrati ovaj meč, rekao je Roger Federer nakon ulaska u svoje 12. wimbledonsko finale.

Foto: Reuters

Meč protiv Nadala trajao je tri sata i šest minuta, a bilo je tu iznimno napornih izmjena za čovjeka koji ima 37 godina. Rafa Nadal pokazao je iznimnu fizičku spremu i već standardno bio odličan u pokrivanju terena, ali dobro mu je parirao Federer u tom dijelu. No, Roger je na kraju slavio sa 7-6(3), 1-6, 6-3, 6-4, a to je ono što se ‘računa’.

Foto: Reuters

Švicarski tenisač po 12. je put ušao u finale Wimbledona. Osvajao ga je osam puta, dok je gubio u tri navrata. Protiv Nadala je izgubio u legendarnom meču 2008., dok je dva puta zaredom, 2014. i 2015., gubio upravo od svog sljedećeg protivnika Novaka Đokovića.
– Novak igra odlično i iza sebe ima vrhunski odrađen turnir. Pokazao je zašto je prvi tenisač svijeta i bit će veoma teško protiv njega jer još od prošle godine igra fenomenalan tenis – rekao je Federer.

Foto: Marc Aspland/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL

Svjetski broj jedan ima bolji omjer, odnosno slavio je u 25 od 47 susreta. Podsjećamo, u Wimbledonu su igrali tri puta – dva je puta slavio Novak i to u finalima, a jednom Roger. Finale je na rasporedu u nedjelju, 14. srpnja, s početkom u 15 sati.