Home Sport NK Kamen iz Vinova kraj Požege postao je HNK Graševina

NK Kamen iz Vinova kraj Požege postao je HNK Graševina

34
0
NK Kamen iz Vinova kraj Požege postao je HNK Graševina


Vetovo, malo mjesto između Požege i Kutjeva na obroncima Papuka, dobiva nogometni klub s vjerojatno najzanimljivijim imenom u Hrvatskoj. Prefiks Kamen maknuli su mu iz imena, a umjesto njega dodali – Graševina.

A s promjenom imena, dakako, došla je i promjena grba. Unutar zlatnog štita nalaze se lopta i – grozd.

Objavljuje HNK Graševina VetovoPonedjeljak, 8. srpnja 2019.

Naime, vetovačko udruženje vinara “Veteri Castra” uključilo se u rad kluba, gotovo čitav upravni odbor zapravo čine vinari pa je odluka o promjeni imena zapravo sasvim logična. Ali nisu u klubu stali samo na tome, novim imenom žele privući više članova i sponzora.

Svatko tko potpomogne radu uplatom od 100, 200 ili 400 kuna kuna postat će član navijačke skupine Promili i dobiti, uz člansku iskaznicu, i bocu graševine od jedne litre, piše klub na Facebook-stranici.


Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL


vinogradi u VetovuNogometni klub u Vetovu osnovan je 1955. godine kao NK Sloboda Vetovo, a nakon nekog vremena ugašen je zbog nedovoljnih uvjeta za rad.

Šesnaest godina kasnije klub je zaživio pod imenom Kamen i zadržao sve do ovog ljeta, kad kao Graševina kreće u borbu za pomak s dna sustava hrvatskoga ligaškog nogometa. Naime, član je Treće županijske nogometne lige, odnosno sedmog ranga.

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.