Dvojac je dobio nalog da bivšeg predsjednika uprave Dinama Igora Kodžomana teško ozlijede i tako pošalju jasnu poruku svima ostalima.

Odustali su u zadnji tren iz puke predostrožnosti, ali tad nisu znali da im je već policija za petama. Snagatori mafijaške organizacije koja se veže uz zagrebački kvart Knežiju su iza rešetaka. Ali nalogodavci još nisu poznati. Što je njihov cilj, kako su operirali i zašto žele izbaciti i Zdravka Mamića i cijelu njegovu ekipu iz Dinama? Razlog je jasan, očekuje se prihod od 520 milijuna kuna od transfera. Ali nije niti Mamić sjedio skrštenih ruku, iako je pred izručenjem Hrvatskoj.

Novi broj tjednika Express donosi pozadinu zakulisnih igara i detalje o uhićenim kriminalcima.

Razotkrili smo i pomno čuvanu tajnu operaciju kupovine zemljišta na Jadranu. Da sad već bivši ministar uprave Lovro Kuščević nije skrenuo svjetla reflektora na njih, vjerojatno nikad ne bi bila otkrivena hobotnica tvrtki. Preko njih je ulazio novac nepoznatog podrijetla iz Malte, a nisu kupovali samo na Braču, gdje im je Kuščević prenamijenio zemljište.

Skupili su više od milijun kvadrata na Braču, Hvaru, Šolti, a sve preko mreže od 15-ak tvrtki. Nikad ništa nisu izgradili, samo zarađuju na prenamjeni i preprodaji.

Zakoni koji sprečavaju pranje novca su strogi, ali znamo i zašto su prošli ispod radara i nitko ih nije provjeravao. Veliki istraživački specijal donosi i imena uključenih u ovu složenu višegodišnju operaciju. Uz ovaj broj Expressa čitatelje čeka i najbolji književni prilog Best Book, a otkrivamo i koja je briselska mreža Andrija Plenkovića te zašto su se neki u HDZ-u molili da ga njegov prijatelj i glavni tajnik Europske komisije pogura na neku europsku funkciju. Tjednik donosi i na koga Plenković računa u novoj Vladi.

Tu je i nastavak feljtona o Udbi. Novi broj tjednika Express od danas je na svim kioscima.


Foto: EXPRESSSource link