Home Sport Igrači Uniteda, pogledajte u nebo: Liverpool prvak Europe

Igrači Uniteda, pogledajte u nebo: Liverpool prvak Europe

27
0
Igrači Uniteda, pogledajte u nebo: Liverpool prvak Europe


Derbi između Manchester Uniteda i Liverpoola jedan je od najvećih u svijetu obzirom na njihovo veliko rivalstvo, no navijači su posebna priča. To traje više od 100 godina, a prva utakmica je odigrana davne 1903. godine. 

Kada je Manchester United u eri Alexa Fergusona osvajao Premier lige kao na traci, u Liverpoolu je vladala velika suša s trofejima, a na osvajanje domaćeg prvenstva čekaju već 27 godina. Navijači Uniteda likovali su, izrugivali svoje rivale iz Liverpoola i uživali u uspjehu. No situacija je danas bitno drugačija. United ne zna za veliki trofej od 2013. godine dok su Redsi prošle sezone osvojili Ligu prvaka i to žestoko proslavili. 

Od tada se situacija okrenula je navijači Liverpoola na dnevnoj bazi često znaju bocnuti rivale iz Manchestera, i to čak i u dalekoj Australiji. Naime, igrači Uniteda otišli su na pripreme u Australiju za novu sezonu, a dok su trenirali na stadionu pred 12.000 ljudi, iznad Pertha pojavilo se maleno iznenađenje za igrače. Iznad igrališta je kružio avion koji je vukao transparent na kojem je pisalo: ‘Liverpool, šesterostruki prvak Europe’.


Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELLLiverpool je osvojio Ligu prvaka šest puta, dok je United tri puta. Ovaj transparent sigurno nije najbolje sjeo igračima Olea Gunnara Solskjaera koji su možda i izgubili volju za životom nakon poruke. No mogu biti ipak nešto sretniji jer su uspješniji po trofejima. Imaju ih ukupno 66 dok je Liverpool na 61 komadu.

 

Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.