Home Hrvatska Home Vatreni ušli u finale, a oni su se zaručili: Danas su muž...

Vatreni ušli u finale, a oni su se zaručili: Danas su muž i žena

33
0
Vatreni ušli u finale, a oni su se zaručili: Danas su muž i ženaMandžukić je u 109. minuti zabio najvažniji gol u hrvatskoj nogometnoj povijesti, Hrvatska je bila u deliriju, Engleska na koljenima. Upravo u to vrijeme u Požegi Milan se spremao zaprositi Martu.
– I danas kad se sjetim, srce brže tuče. Obećali smo se na kružnom toku. Sjećam se nasmijanih lica prijatelja i ljudi koji su se našli na kružnom toku, čestitali su Milanu na hrabrosti da me zaprosi, a meni jer sam pristala – rekla je nasmijana Marta, danas Milanova supruga.
Zaruke na kružnom toku 
– Mislio sam je zaprositi na glavnom trgu u Požegi u vrijeme zajedničkoga gledanja utakmice, no odustao sam. Znao sam da će Požega nakon pobjede, u koju sam bio uvjeren, biti blokirana navijačima. Dogovorio sam s bratićem da na kružnom toku u središtu Požege, kod glavne pošte, zaustavi promet. Kad su svi stali, pjevali su i mahali zastavama. Izašao sam iz automobila i prišao sam Marti na suvozačkim vratima – ispričao je Bičanić.

Marta je zbunjeno promatrala zbog čega joj otvara vrata i moli je da izađe.
– Stali su svi i počeli navijati. Kad je Milan stao i izašao iz auta, mislila sam da se ide pridružiti navijačima, ali je došao na moju stranu, otvorio mi je vrata i zamolio me da izađem. Pitala sam se što je. Izašla sam, a on je pred svima na kružnom toku kleknuo. Tad sam u ruci njegova bratića vidjela kutijicu. Bilo mi je jasno što će uraditi. Srce je tuklo, stavio mi je prsten i poljubio me, odjednom su svi počeli navijati za nas – rekla je Marta.
Djeca moraju sve znati 
Ona i Milan obećali su da će djeci, kad budu prolazili kružnom tokom, govoriti kako su se zaručili nakon što je Hrvatska ušla u finale Svjetskog prvenstva. Godinu poslije Marta i Milan su se vjenčali.
– Sve bih ponovio bez razmišljanja jer siguran sam da sam učinio pravu stvar. Drukčije nije moglo biti. Taj će dan, kao i vjenčanje, ostati zauvijek u sjećanju – kaže mladoženja.

Da su u dobroj kondiciji, govori i podatak da se feštalo od ponedjeljka, a finale je bilo u subotu, kad je mladi par u mjesnoj crkvi u Kaptolu rekao sudbonosno “da”. 
– Bilo je oko 300 ljudi, svima je bilo lijepo i svi su se dobro zabavili – kažu zaručnici.
Obećali su još nešto, a to je da će se potruditi da u njihovu kuću koju su za sebe kupili u Trenkovu kod Požege što prije dođe prinova. Ono što je počelo na kružnom toku završilo je prekrasnom svadbom. Čestitamo!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.