Home Hrvatska Home Olmo će biti najskuplji ikad, tko ga želi mora izvaditi 30 mil....

Olmo će biti najskuplji ikad, tko ga želi mora izvaditi 30 mil. €

31
0
Olmo: Još smo korak do slave! Gol? Suigrači su sve napravili...Mnogi su se podsmjehivali u ljeto 2014. godine. Kakav je to igrač koji sa 16 godina dolazi iz Barcelone u Dinamo?! Pa da išta vrijedi, ne bi ga se Katalonci odrekli, tako se pričalo kad je Dani Olmo Kataloniju odlučio zamijeniti našom prijestolnicom.Pet godina poslije, svi su oduševljeni s onim što na terenu pokazuje ovaj igrač. Čudesan je taj Dani Olmo, čudesna je bila njegova sezona s Dinamom, a klasu, talent i znanje, pokazuje i na Europskom prvenstvu U-21. Španjolsku plavi “genijalac” vodi prema naslovu europskog prvaka.
Da, baš je on vodi prema naslovu. Bez njega u momčadi izgubili su prvu utakmicu od Talijana, a onda je napokon dobio priliku protiv Belgije. Zabio je Belgijcima, asistirao protiv Poljske i onda opet zabio Francuzima u polufinalu. Kakvo blago u svojoj momčadi ima Dinamo, ali jasno je kako ne još zadugo. Realno, teško je očekivati da Olmo odigra još poneku minutu za hrvatskog prvaka.
Cijena mu je u ožujku na Transfermarktu skočila na 15 milijuna eura, a vrijedio je samo 300 tisuća eura kad je priključen prvoj momčadi Dinama prije četiri godine. Marko Pjaca je prije tri godine u Juventus prodan za 23 milijuna eura. Postao je HNL rekorder i, naravno, Dinamov rekorder, ali gotovo je sigurno kako će Dani Olmo biti najskuplji “modri” igrač ikad. Spominje se i povratak u Barcelonu, htjeli bi Katalonci igrača koji je u njihovom omladinskom pogonu proveo sedam godina.
Želi ga Barcelona, ali i mnogi drugi važni i veliki europski klubovi. Sa sjajnim partijama na Euru cijena mu je sigurno još skočila. Klub koji ga želi će Dinamu morati platiti 30, a možda i više milijuna eura.
– Presretan sam zbog njega, a na ovakve njegove igre gledam kao i na svoj vlastiti uspjeh. Ma ovo je veliki uspjeh svih nas, cijelog kluba, a velika je stvar što će Dinamo imati svog igrača u finalu Europskog prvenstva – kaže Nenad Bjelica i dodaje:- Nisam niti očekivao da Olmo i u novoj sezoni bude igrač Dinama. Treba biti iskren i realan, mislim kako je on sada potpuno sazrio. I ljudski i igrački, te da mu je sada vrijeme za ozbiljan iskorak. A koliko Dinamo planira utržiti na svom najboljem igraču?- Haha, budite sigurni, nećemo ga nikome pokloniti – sa smiješkom je završio Bjelica.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.