Home Hrvatska Home PREDSJEDNIŠTVO SDP-a ODLUČUJE O KANDIDATU ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE Milanović već potvrdio da...

PREDSJEDNIŠTVO SDP-a ODLUČUJE O KANDIDATU ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE Milanović već potvrdio da ide u utrku, otkrio i slogan: ‘Predsjednik s karakterom’

30
0
PREDSJEDNIŠTVO SDP-a ODLUČUJE O KANDIDATU ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE Milanović već potvrdio da ide u utrku, otkrio i slogan: 'Predsjednik s karakterom'>>> NOVO 16:16 Zoran Milanović je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio novu naslovnu fotografiju, na kojoj stoji slogan ‘Predsjednik s karakterom’. Time je de facto potvrdio da ulazi u predsjedničku utrku.

“Predsjednik s karakterom” – slogan je s kojim u predsjedničku kampanju kreće bivši predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović.

To je poruka koju je u ponedjeljak u 16.15 sati stavio kao naslovnu sliku svoje Facebook stranice na kojoj se nije oglasio još od 2016. godine. Poruka je ispisana crvenim i plavim slovima na bijeloj podlozi i asocira na hrvatsku zastavu.

Zadnji put se na svome Facebook profilu Zoran Milanović oglasio 26. studenog 2016. godine, i to nakon što je Davor Bernardić izabran za novog predsjednika SDP-a.

– Dragi prijatelji, Davor Bernardić je novi predsjednik stranke. Pomozite mu. Bez obzira na to što smo demokratska stranka, koja ima stroge procedure, koja ima više kandidata, predsjednik je prvi među jednakima i o njemu ovisi puno stvari. Dajte mu podršku, neka bude iskrena, jer pred njim su izazovi. Pred vama su izazovi onih koji trebaju voditi Hrvatsku. To je vaš zadatak – voditi Hrvatsku. Živjeli! ZM, napisao je tada Milanović i nakon toga, do danas, više se nije oglašavao na Facebooku.

Neslužbeno se doznaje da bi se Zoran Milanović javnosti trebao obratiti oko 18 sati.

————————–

Predsjedništvo SDP-a Hrvatske održat će u ponedjeljak sjednicu na kojoj će, kako se očekuje, odlučiti o SDP-ovom predsjedničkom kandidatu, a to bi najvjerojatnije trebao biti Zoran Milanović.

Izjave su predviđene po završetku sjednice koja se od 15,30 sati održava u središnjici stranke na Iblerovom trgu, priopćio je SDP.

Prema neslužbenim najavama, SDP bi danas trebao podržati kandidaturu bivšeg šefa stranke i premijera Zorana Milanovića za predsjednika države.

“Očito ćemo to danas riješiti i podržati, ali ne bih ‘coprao'”, rekao je potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić za 24sata.

Kazao je da očekuje “jednu normalnu sjednicu”.

“Uvijek su bila samo tri čovjeka ‘u igri’, bivši predsjednik Ivo Josipović, bivši premijer Zoran Milanović i bivši ministar vanjskih poslova Tonino Picula. Bilo je ideja više, ali naprosto smo se odlučili na ‘shortcut’, napravljene su ankete gdje je Milanović osvojio negdje oko 50 posto. Picula je otklonio mogućnost kandidature već ranije, a Milanović je vrlo jasno izjavio da bi bio kandidat”, rekao je Ostojić.

Nakon sjednice Predsjedništva, očekuje se Milanovićevo obraćanje javnosti.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.