Home viral Microsoft otkrio novi Xbox: Dolazi 2020. i jak je kao PS5

Microsoft otkrio novi Xbox: Dolazi 2020. i jak je kao PS5

35
0
Microsoft otkrio novi Xbox: Dolazi 2020. i jak je kao PS5


Nova konzola koja će naslijediti Xbox One stiže na tržište sljedeće godine te nosi kodno ime Xbox Scarlett, potvrdio je to Microsoft u sklopu svoje sinoćnje E3 konferencije. O službenom nazivu sljedećeg Xboxa još nema riječi, no Amerikanci su otkrili kako je trenutačni plan lansirati novi hardver netom prije božićnih praznika, i to uz Halo Infinite.

Što se same konzole tiče, ona će biti opremljena novom generacijom Solid State Diskova (SSD-ova) koji će po potrebi biti korišteni i kao virtualna radna memorija, a tu će biti i podrška za ray-tracing tehnologiju. Xbox Scarlett koristit će modificirani AMD Zen 2 procesor koji će po potrebi renderirati igre u 8K rezoluciji, iako se gotovo sigurno neće raditi o nativnom broju piksela. Microsoft je također govorio o gamingu u 120 sličica po sekundi koji će biti imun na artefakte izazvane promjenjivim performansama, odnosno podržavati fluidne brzine osvježavanja ekrana.

Xbox Scarlett imat će za sada nepoznatu količinu GDDR6 RAM-a i oslanjati se na posljednju Radeon RDNA arhitekturu, kako je to već bilo sugerirano Microsoftovim odabirom procesora. I dok iz američke tvrtke poručuju kako će se raditi o daleko najmoćnijoj gaming konzoli svih vremena, Sony tvrdi to isto, što ne iznenađuje s obzirom da za sada službene informacije o PlayStationu 5 nalažu kako će taj uređaj imati gotovo identičan hardver.

Drugim riječima, pobjednik sljedeće gaming generacije još će jednom ovisiti o kvaliteti i kvantiteti platformskih ekskluziva, što je bilo i za očekivati, pod uvjetom da cloud rješenja kao što su Google Stadia i Apple Arcade ne uspiju poremetiti planove postojećih giganta industrije.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9&appId=157620154260487”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘483809338409288’);
fbq(‘track’, “PageView”);Source link

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.