Home Hrvatska Home Jedan od napadača iz Supetra lani je bio u srpskom zatvoru

Jedan od napadača iz Supetra lani je bio u srpskom zatvoru

37
0
Jedan od napadača iz Supetra lani je bio u srpskom zatvoru


Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela sudac istrage Županijskog suda u Splitu zatvorio je dvojicu mladića (22) i (19) koje je splitska policija jučer privela pod sumnjom da su počinili kazneno djelo zločina iz mržnje nad sezonskim radnicima u Supetru na Braču.

Prema kaznenoj prijavi sumnjiči ih se da su na naročito drzak i nepristojan način skupa s još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja nasilničkog ponašanja, a u svezi s kaznenim djelom zločina iz mržnje.

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi otkrili tko su bili ostali napadači na sezonce i vatrogasca koji je stao u njihovu obranu na supetarskom kolodvoru. Incident se dogodio u nedjelju 9. lipnja oko 4 sata ujutro. 
ZLOČIN IZ MRŽNJE


Napadači na sezonce u Supetru završili su u istražnom zatvoru


‘Pustošenje benzinske’

Kako piše Slobodna Dalmacija, 22-godišnjak je jedno vrijeme već proveo iza rešetaka u zatvoru Padinska skela u Srbiji jer je bio dio grupe navijača Torcide koju je srbijanska policija u kolovozu prošle godine uhitila i privela, a tamošnji sud osudio na 15 dana zatvora zbog sudjelovanja u “pustošenju” benzinske stanice u Vrčinu odakle su izašli naplativši artikle koje su uzeli te zbog pisanja neprimjerenih grafita odnosno za “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”.

No, kako je to bilo u drugoj državi, a u našim ga policijskim i sudskim evidencijama nema kao kažnjenika niti prekršajno niti kazneno, 22-godišnjak je za naše pravosuđe neosuđivana osoba.

– Svakako ću se žaliti na određivanje istražnog zatvora mom klijentu jer mi nije jasno koje su to nove okolnosti koje su se u međuvremenu pojavile za isti događaj za koji je on već bio priveden i za kojeg su mu bile određene mjere opreza – komentirao je Vinko Gulišija, poznati splitski odvjetnik koji brani 22-godišnjaka.
ZAVRŠILI U PRITVORU


Policija uhitila dvojicu mladića koji su napali Srbe na Braču


‘Gdje su Srbi’

U napadu u Supetru teže je ozlijeđen supetarski vatrogasac (26) koji je sezonce štitio od razularene mase, a djevojka iz Varaždina i preostala trojica mladića su lakše ozlijeđeni. 

U napadu na sezonce je sudjelovalo više osoba koji su tražili “gdje su Srbi”. Momke i djevojku su oborili na pod i cipelarili, a od daljnjih ih je ozljeda spasio taksist. Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudili su ga državni dužnosnici te supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je ukinula financiranje kupa iz gradske blagajne.
MINISTRI OSUDILI NAPAD U SUPETRU


Slomljeni nos vatrogasca (26) ipak je teška tjelesna ozljeda


Prethodno je 22-godišnjak od zamjenika Općinskog državnog odvjetnika dobio mjeru opreza po kojoj se vatrogascu ne smije približiti na 150 metara, dok je 19- godišnjak prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.