Home Hrvatska Home IZLOŽBA TJEDNA Skladištenje moderne Damira Sokića u Francuskom paviljonu

IZLOŽBA TJEDNA Skladištenje moderne Damira Sokića u Francuskom paviljonu

44
0
IZLOŽBA TJEDNA Skladištenje moderne Damira Sokića u Francuskom paviljonuNisam stigla na otvaranje pa sam izložbu Damira Sokića u Francuskom paviljonu pogledala dan nakon otvaranja.

Tekle su, paralelno, pripreme za koncert koji se planirao održati tu večer, pa u paviljonu nisam primijetila nikoga tko bi čuvao izložbu. Kako nemam sklonost krađi umjetnina, bila je to prilika da dulje vrijeme i u miru pogledam Sokićeve radove i njihov uspješan dijalog s izložbenim prostorom.

Na tragu umjetnikovih ranijih radova, posveta modernoj umjetnosti, i ova je nova izložba slikarskog erudita posveta modernoj umjetnosti. Riječ je o izvedenim skicama skulptura na koje je došao na ideju još krajem 80-ih  dok je boravio u New Yorku. Skulpture su od drveta, u kombinaciji temeljnih boja ili bez boje, u Sokićevu prepoznatljivom stilu, u kojemu moderna nije samo stvar prošlosti, već se dokazuje da može biti izuzetno aktualna. Sve popraćeno pričom koja je isprintana na zidu.

Damir Sokić je umjetnik kojeg su poslali u mirovinu, unatoč negodovanju studenata. Umjetnik je koji bi trebao ostati na ALU jer studente ima puno toga za naučiti.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.