Home Hrvatska Home Gem Set Hrvatska: Dječak Patrik Jurina (14) igrat će tenis u paru...

Gem Set Hrvatska: Dječak Patrik Jurina (14) igrat će tenis u paru s Marijem Mandžukićem

42
0
Gem Set Hrvatska: Dječak Patrik Jurina (14) igrat će tenis u paru s Marijem Mandžukićem


Bojan Bogdanović, Luka Modrić, Marin Čilić, Dario Šarić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić… To su samo neki od slavnih sportaša koji će nastupiti na današnjem spektaklu Gem Set Hrvatska.

Među svim tim facama i slavnim sportašima nalazi se i Patrik Jurina, 14-godišnji dječak iz Zagreba, koji će igrati u paru s, ni manje ni više, nego Marijem Mandžukićem. Pokušajte samo na trenutak shvatiti oduševljenje dječaka koji je do jučer na televiziji gledao kako Mandžo ruši Engleze i odvodi Hrvatsku u finale SP-a, a danas mu je taj isti Mandžo partner u tenisu.


Foto: Christian Jarno‘Taj mali je strašan’

– Osjećam se uzbuđeno, velika je čast igrati na takvom turniru. Iskreno, nisam očekivao da ću igrati s Marijem, iako sam se potajno nadao – rekao je Patrik.

On je učenik osmog razreda Osnovne škole Tina Ujevića u Zagrebu, a tenisom se bavi od četvrte godine. Da ne biste mislili kako je riječ tek o pukom prolazniku, Patrik je jedan od onih tenisača za koje ćete, u to duboko vjerujemo, još itekako čuti. Znaju za njega već i svi hrvatski tenisači, pa i Marin Čilić.

– Taj mali bi mogao biti strašan igrač. Kako samo udara lopticu, ostao sam zatečen kad sam ga vidio – rekao je Marin Čilić.

A Patrik je, naravno, kao i svi natjecatelji, već odradio i trening s Mandžukićem. Kako je riječ o igri parova, vrlo je važna volej igra, odnosno igranje na mreži. A tu je Patrik majstor, pa je Mandži podijelio i nekoliko savjeta.

– Mario se vrlo dobro snalazi na mreži, uopće se ne bojim za nas. Dao sam mu i neke savjete.. Koje? Pa, recimo, da je u karijeri mnogo zabijao u mreže, da na ovom natjecanju proba zaobići mrežu – rekao je kroz smijeh simpatični Patrik.

Mandžo i sjajan volej

Treninzi s Mandžom bit će od velike koristi, a njih dvojica već su privukli simpatije navijača. I Patrik je, kao i Mandžo, poznat po borbenosti.

– Mandžukić mi je idol upravo zbog svoje naravi, beskompromisnosti i borbenosti. Nikad se ne predaje, a to su osobine koje najviše cijenim kod sportaša. Evo, već igra toliko odlično volej da mu reket neće ni trebati, ha, ha – kaže Patrik, koji je, osim Mandže, trenirao s još nekim hrvatskim reprezentativcima.

– S Kovačićem i Modrićem. Upoznao sam ih i mogu vam reći da su jako pristupačni, susretljivi, jednostavni…

Tenisom se počeo baviti sasvim slučajno.

– Počelo je tako da tati nije došao protivnik, a kako je htio barem nekoga pobijediti, zamolio je mene da uzmem reket… A uzori su mi Marin Čilić i Roger Federer.

Teniski spektakl na Šalati privukao je mnoge zvijezde, pa će nastupiti osvajačica Roland Garrosa Iva Majoli, vaterpolski reprezentativac Lovre Miloš, Ivan Perišić

Šarić i Babo na tenisu

Projekt u organizaciji Zaklade Marin Čilić okupit će 24 sportaša, koji će biti podijeljeni u 12 parova, a u svakom paru mora biti jedan tenisač. Igrat će se po jedan super tie-break, a nakon natjecanja po skupinama slijede polufinale i finale.

Prikupljenim novcem sagradit će sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja ima 125 učenika u deset razreda, a nema igralište ni dvoranu.

Za Modrića, Kovačića i Kramarića znate kako igraju nogomet, kao što znate kako Bogdanović i Šarić igraju košarku… Dođite ih vidjeti na tenisu… Mečevi počinju u 14 sati, a traju do 19:30.

Grupa A

 • Marin Čilić/Luka Modrić
 • Lovro Zovko/Ivan Klasnić
 • Jelena Kostanić/Lovro Miloš

Grupa B

 • Mate Pavić/Andrej Kramarić
 • Patrik Jurina/Mario Mandžukić
 • Tena Lukas/Marijo Možnik

Grupa C

 • Ivan Dodig/Dario Šarić
 • Duje Ajduković/Dejan Lovren
 • Antonija Ružić/Valent Sinković

Grupa D

 • Ivan Ljubičić/Ivan Perišić
 • Mate Delić/Bojan Bogdanović
 • Iva Majoli/Mateo Kovačić
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.