Home Hrvatska Home U Čakovcu skup za koji Kajtazi kaže da je uznemirio sve Rome

U Čakovcu skup za koji Kajtazi kaže da je uznemirio sve Rome

27
0
U Čakovcu skup za koji Kajtazi kaže da je uznemirio sve Rome


U Čakovcu je u 11 sati počeo je prosvjed ‘Želim normalan život’, za koji je u petak saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi rekao kako je uznemirio cijelu romsku zajednicu jer se u pozivu na prosvjed ističe da “čak i među Romima ima časnih i poštenih ljudi”.

Kajtazi je Međimurce i Čakovčane pozvao da se ne odazovu na skup pod motom ‘Stop teroru’ nego da svoje vrijeme i energiju usmjere ka predstavnicima lokalne samouprave koji godinama ne čine dovoljno da se romska zajednica obrazuje, zaposli i usmjeri u pozitivnom smjeru.

– Ekstremni desničari i osobe koje šire poruke mržnje i koje ne razumiju širinu problema nisu osobe koje će riješiti problem nego će dodatno podijeliti i javnost i stanovništvo Međimurja. Bez obzira na činjenicu da problemi postoje, takvi prosvjedi nisu rješenje – rekao je Kajtazi, naglasivši da su Romi ujedno i Hrvati i Međimurci.

Centar za mirovne studije, Inicijativa mladih za ljudska prava, Gong, Kuća ljudskih prava, Mreža antifašistkinja Zagreba i Pravo na grad organizirali su protuprosvjed jer smatraju kako se romska manjina ciljano dovodi u kontekst narušavanja sigurnosti te da prosvjed ima veliki potencijal poticanja na etničku nesnošljivost manjine koja je u Hrvatskoj i diljem Europe diskriminirana i marginalizirana.
 

Tema: Hrvatska
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.