Home Hrvatska Home Hod za život u Splitu, Zagrebu i Zadru u subotu uoči izbora

Hod za život u Splitu, Zagrebu i Zadru u subotu uoči izbora

16
0


Četvrti Nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove će se godine, pod geslom Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu, održati u pet gradova: na dan predizborne šutnje 25. svibnja za život će se hodati u Zagrebu, Splitu i Zadru, a tjedan ranije u Osijeku i Rijeci, najavili su u petak koordinatori inicijative Hod za život.

POGLEDAJTE VIDEO

Inicijativa Hod za život najavljuje događaje u Zagrebu, Splitu i Zadru koji će se održati ovu subotu. Reporter: Ivana Kovačić

Posted by 24sata Politiko on Wednesday, May 22, 2019

Koordinatori su poručili da ne vide ništa sporno u datumu održavanja, pozivajući se na odluku DIP-a koja im je dala zeleno svjetlo, te istaknuli da neće slati nikakve političke poruke.

Nacionalni hod za život održava se svake godine od 2016. u najvećim hrvatskim gradovima u kojima okupi nekoliko tisuća ljudi.  Po prvi put ove se godine za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti hoda u Osijeku i Zadru. 

Na skupu će se zauzeti za zaštitu svakog života i svake žene jer se, kako kažu, dvije trećine pobačaja obavlja zbog teške ekonomske situacije žena ili zbog pritiska okoline.

U Zagrebu okupljanje će početi u 10 sati na Zrinjevcu, odakle hodnja kreće preko Trga bana Jelačića i Ilice do Trga sv. Marka.

Koordinatori poručuju da je riječ isključivo o građanskoj inicijativi, da ne žele slati nikakvu posebnu političku poruku, ne podržavaju ni jednu izbornu listu ni političku kampanju za eruroizbore koji se održavaju 26. svibnja.

Na prošlogodišnjem Hodu za život u Zagrebu bili su, uz ostale, Marijana Petir i Zlatko Hasanbegović, ove su godine kandidati na izborima za Europski parlament.  
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.