[ad_1]

Cibona je u prvoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske svladala Cedevitu u Draženovom domu 88-84.

Od početka utakmice ‘vukovi’ su ušli značajno jače u utkamicu, vodili su u par navrata i gotovo 20 razlike, no trener Slaven Rimac ipak je uspio motivirati svoje igrače koji su se naposljetku vratili u utakmicu. Samo sedam minuta igrao je Elgin Cook, koji u zadnje vrijeme izgleda kao da misli o svemu osim košarke, a dinamični bekovski duo Jacob Pullen – Justin Cobbs bacio se na posao.

U posljednje minute momčadi su ušle u potpunom egalu, a na manje od minute do kraja Cobbs je šutnuo tricu, njegov čuvar je skočio, a iako je Amerikanac bio siguran kako se radi o prekršaju rukom na njemu, što je tako i izgledalo jer je Rozić ušao u njegov ‘cilindar’, lopta je završila u Ciboninim rukama, a Cobbs je s tehničkom kao petim prekršajem napustio parket.

Utakmicu je kraju onda mirno priveo Cibonin veteran Damir Markota koji je na kraju utakmicu završio sa 16 poena i deset skokova. Kapetan Marin Rozić zabio je 15, a dvoznamenkasti su još bili i Filip Bundović s deset poena te Roko Rogić s istim brojem poena i osam asistencija.

Vitamini su imali četiri dvoznamenkasta igrača. Pullen je zabio 14, Cobbs 16, Krušlin 12, a Banić je dodao deset poena.[ad_2]