Home Hrvatska Home Gledatelji Eurosonga: Pobijedila je kvaliteta, a ne šund i golaći

Gledatelji Eurosonga: Pobijedila je kvaliteta, a ne šund i golaći

20
0
Gledatelji Eurosonga: Pobijedila je kvaliteta, a ne šund i golaći


Pobjednik 64. Eurosonga je Duncan Laurence (25), predstavnik Nizozemske koji je očarao svijet pjesmom ‘Arcade’. Nagradu glazbenog natjecanja, kipić mikrofona, predala mu je prošlogodišnja pobjednica, predstavnica Izraela Netta Barzilai


Foto: HRT– Hvala svima, ovo je znak da je glazba najvažnija. Treba sanjati, treba vjerovati u sebe – rekao je ushićeni Duncan kojem su zasuzile oči prilikom primanja nagrade. Nakon toga još jednom je na pozornici u Tel Avivu izveo pobjedničku pjesmu, a za vrijeme nastupa po njemu su padali zlatni konfeti. 


Foto: HRTIpak, ne može se reći da se mogao očekivati ovakav rasplet događaja sudeći po stanju na tablici tijekom večeri. Nizozemska je ukupno ostvarila 492 boda; od žirija je osvojila 231 bod i nakon tih glasova nisu baš najbolje stajali na tablici. Zato su ih spasili glasovi publike jer kad su ih pretočili u bodove, od njih su dobili 261 bod.


Foto: HRTFanovi na društvenim mrežama oduševljeni su plasmanom, a neki u njegov uspjeh nisu ni sumnjali budući da je na kladionicama Nizozemska slovila za favorita već od prvog dana otkako je pjesma puštena u javnost.  


Foto: Twitter– Čekali smo 44 godine da ovo postignemo! Duncan je legenda. On je ispisao povijest – bio je samo jedan od komentara, dok su drugi nastavili hvaliti pobjednika:

– Na kraju uvijek pjesma s iskrenom emocijom pobijedi. Zasluženo. Postao mi je favorit čim sam prvi put čula pjesmu.


Foto: TwitterJedna gospođa koja je otpočetka pratila stanje na kladionicama rekla je kako je Duncan učinio Nizozemsku ponosnom. Međutim, bilo je i onih koji se nisu slagali s takvim mišljenjem.

– U dubini duše znamo da je Island pravi večerašnji pobjednik – napisali su. Mnogu su zaključili kako je pobijedila kvaliteta spram šunda i golotinje. 


Foto: TwitterPOGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Muzika
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.