Pobjednik 64. Eurosonga je Duncan Laurence (25), predstavnik Nizozemske koji je očarao svijet pjesmom ‘Arcade’. Nagradu glazbenog natjecanja, kipić mikrofona, predala mu je prošlogodišnja pobjednica, predstavnica Izraela Netta Barzilai


Foto: HRT– Hvala svima, ovo je znak da je glazba najvažnija. Treba sanjati, treba vjerovati u sebe – rekao je ushićeni Duncan kojem su zasuzile oči prilikom primanja nagrade. Nakon toga još jednom je na pozornici u Tel Avivu izveo pobjedničku pjesmu, a za vrijeme nastupa po njemu su padali zlatni konfeti. 


Foto: HRTIpak, ne može se reći da se mogao očekivati ovakav rasplet događaja sudeći po stanju na tablici tijekom večeri. Nizozemska je ukupno ostvarila 492 boda; od žirija je osvojila 231 bod i nakon tih glasova nisu baš najbolje stajali na tablici. Zato su ih spasili glasovi publike jer kad su ih pretočili u bodove, od njih su dobili 261 bod.


Foto: HRTFanovi na društvenim mrežama oduševljeni su plasmanom, a neki u njegov uspjeh nisu ni sumnjali budući da je na kladionicama Nizozemska slovila za favorita već od prvog dana otkako je pjesma puštena u javnost.  


Foto: Twitter– Čekali smo 44 godine da ovo postignemo! Duncan je legenda. On je ispisao povijest – bio je samo jedan od komentara, dok su drugi nastavili hvaliti pobjednika:

– Na kraju uvijek pjesma s iskrenom emocijom pobijedi. Zasluženo. Postao mi je favorit čim sam prvi put čula pjesmu.


Foto: TwitterJedna gospođa koja je otpočetka pratila stanje na kladionicama rekla je kako je Duncan učinio Nizozemsku ponosnom. Međutim, bilo je i onih koji se nisu slagali s takvim mišljenjem.

– U dubini duše znamo da je Island pravi večerašnji pobjednik – napisali su. Mnogu su zaključili kako je pobijedila kvaliteta spram šunda i golotinje. 


Foto: TwitterPOGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Muzika