Home

Ukočio se od straha kad su mu iz očiju potekle krvave suze

Ukočio se od straha kad su mu iz očiju potekle krvave suze


Muškarac (52) je otišao na odjel hitne pomoći gdje je rekao liječnicima da mu se nikad prije to nije dogodilo i da nije povrijedio oko. Objasnio je da je krvarenje počelo prije dva sata i da je trajalo nekoliko minuta, a onda je počelo opet malo prije pregleda.

Njegov je vid bio sasvim uredu, a krvni tlak mu je bio normalan. Liječnici su mu pregledali oko biomikroskopom i otkrili da mu rastu male upletene krvne žile u unutrašnjosti oba kapka.

Rijetko stanje

Muškaracu, za kojeg se vjeruje da je Talijan, dijagnosticirano je rijetko stanje poznato kao hemolakrija. Stanje je poznato i pod nazivom ‘krvave suze’, a obično je to simptom drugih stanja kao što su infekcije, upale ili traume oka ili okolnih struktura.

Ali to bi mogao biti i znak tumora oka, poremećaja krvi ili, u nekim slučajevima, menstruacije.

– S krvavim suzama se u medicini susrećemo vrlo rijetko. Obično se radi o pojavi krvi u suzana na jednom oku što može biti uzrokovano upalama, krvnim bolestima i ozljedama. U svijetu su poznati jako rijetki slučajevi kod kojih uzrok nije bilo moguće objasniti i tada to stručno nazivamo idiopatskom hemolakrijom – objašnjava dr. sc. oftamolog Adrian Lukenda.
Businesswoman Sleeping In Private JetMIJENJA SE TLAK


Opasno je po zdravlje: Nemojte nikad zaspati tijekom slijetanja


U nekim slučajevima ne postoji medicinsko objašnjenje ovog stanja i može se ‘označiti’ kao spontani simptom koji se obično brzo rješava. U ovom slučaju, čovjekove krvave suze prestale su bez liječenja oko sat vremena nakon što je stigao u bolnicu.

Liječnici su mu propisali kapi za oči kako bi izliječio hemangiome kapaka – dobroćudnu jarko crvenu oteklinu ili izraslinu. Godinu dana kasnije došao je na kontrolu i rekao liječnicima da nije imao nove ‘epizode’ krvavih suza, piše The Sun.