Home Hrvatska Home SIRIJA OPET OPTUŽUJE IZRAEL Damaskom odjekivale eksplozije, državni mediji tvrde da paljba...

SIRIJA OPET OPTUŽUJE IZRAEL Damaskom odjekivale eksplozije, državni mediji tvrde da paljba dolazi iz ‘okupiranih teritorija’

17
0
SIRIJA OPET OPTUŽUJE IZRAEL Damaskom odjekivale eksplozije, državni mediji tvrde da paljba dolazi iz 'okupiranih teritorija'Stanovnici Damaska tvrde kako su gradom kasno u petak odjekivale glasne eksplozije, dok su sirijski državni mediji izvjestili o “neprijateljskim metama” koje dolaze iz smjera Izraela, koji je ranije priznao kako izvodi napade unutar Sirije.

Sirijska zračna obrana uočila je objekte koji dolaze i smjera “okupiranih teritorija” te srušila njih nekolicinu, prenijela je sirijska državna televizija izjavu vojnog izvora.

Televizija je pokazala snimku noćnog neba te se usmjerila na smjer svjetlosti i zvuk pucnjave. Televizija nije javila o žrtvama ili materijalnoj šteti.

Izrael nije dao komentar, no tijekom proteklih mjeseci otvoreno govori o bombardiranju ciljeva u Siriji za koje smatra da su povezani s bliskim savezinicma Damaska, Iranom i Hezbollahom.

Izrael smatra Iran najvećom prijetnjom, a libanonsku šijitsku grupu Hezbollah najvećom prijetnjom na svojim granicama.

Sirijski promatrači za ljudska prava, organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, tvrde kako je eksplozije izazvala izraelska raketna paljba usmjerena na područja oko sirijskog glavnog grada.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.