Home Hrvatska Home Pullen tricom u ludom finišu osigurao finale Cedeviti

Pullen tricom u ludom finišu osigurao finale Cedeviti

13
0
Pullen tricom u ludom finišu osigurao finale Cedeviti


Cedevita će igrati šesto uzastopno finale Hrvatske! U petoj odlučujućoj utakmici u Višnjiku su dobili Zadar 72-71. Kakva je to bila završnica, a kada je tek krenulo, izgledalo je kao da neće biti nikakve drame.

Zadar je bolje ušao u utakmicu, dobio prvu četvrtinu sa 20-13, a u pojedinim je trenucima vodio i s deset koševa razlike. Cedevita je uspjela u drugoj četvrtini smanjiti zaostatak, a onda se u trećoj gotovo poravnati sa Zadranima. Međutim, oni su na Višnjiku održavali sigurnu prednost, držali sredinom četvrtine i 12 poena prednosti, ali i lagano padali kako se bližio kraj.

U posljednju, odlučujuću četvrtinu ušli su sa samo dva koša više. Održavala se slična razlika gotovo do kraja, da bi u zadnju minutu utakmice Zadar i Cedevita su ušli potpuno poravnati! Semafor je pokazivao 69-69. Krenulo se s prekršajima, prekidima, ma trajalo je vječno… Zadar je očajno želio pobjedu, ali nešto se pitalo i Cedevitu.

Kada je Luka Žorić, bivši igrač Cedevite, pogodio dva zadnja slobodna bacanja, činilo se da će Zarad prekinuti čudesni Cedevitin niz. Ali, kada imate Jacoba Pullena u momčadi, nije gotovo sve dok se sirena ne čuje. Sekundu i pol prije kraja, s devet metara, Pullen je opalio i zabio tricu za pobjedu!

Žorić je završio utakmicu s 18 poena, Pullen je kod Vitamina imao 16.

U polufinalnoj seriji Cedevita je povela s 2-0, ali Zadrani su pobjedom u Domu sportova prije nekoliko dana izjednačili na 2-2 i izborili petu utakmicu pred svojim navijačima. Ni domaći teren nije im bio dovoljan da ostave Cedevitu bez finala nakon pet uzastopnih naslova koje su uzeli.

Za naslov će se tako boriti Cedevita i Cibona. Prva utakmica igra se u srijedu 22. svibnja.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.