Home Hrvatska Home Otac koji je bacio četvero djece s balkona nije bio neubrojiv

Otac koji je bacio četvero djece s balkona nije bio neubrojiv

12
0


Dva i pol mjeseca od zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece, piše N1. Zaključeno je da se otac neće moći braniti neubrojivošću.
‘NAPRAVILA PROPUST’


Slučaj Pag: Socijalna radnica ima pravo prigovora na rješenje


– Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru – rekao je za N1 Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru. Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, a uz druge dokazne radnje, presudnu ulogu u istrazi imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog.

– Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv – dodaje Berović.
BIO NA TABLETAMA ZA SMIRENJE


Bacio djecu s balkona u Pagu: Ocu još dva mjeseca pritvora


– Propisane kazne zatvora za četverostruki pokušaj ubojstva su do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina – rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

 
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.