Home Hrvatska Home Istra je postala rekorder HNL-a s čak 31 strancem u aktualnoj sezoni

Istra je postala rekorder HNL-a s čak 31 strancem u aktualnoj sezoni

14
0


Argentina, Panama, Senegal, Južna Koreja, Ekvador, Francuska, Brazil, Francuska Gvajana, Litva, Venezuela, Crna Gora… Gotovo da nema države iz koje ne dolaze igrači Istre ove sezone. 

U usporedbi s dolascima novih igrača u Istru, kolodvor je mjesto apsolutnog nekretanja. Nikad u povijesti hrvatskog nogometa niti jedan klub nije doveo ni 15, a kamoli 31 stranca u jednoj sezoni. Da stvar bude bolja, nitko od tih stranaca nije tolika klasa da bi pomogao zadržati Istru u prvoj ligi.Štoviše, nekolicina njih odbija trenirati, dio njih utakmice ne shvaćaju ozbiljno, a sve to u jedan skladni orkestar treba uglazbiti Igor Cvitanović. Naravno, problem je i jezik jer dio njih sa španjolskog govornog područja ne zna engleski, a Južnokorejac ne zna španjolski, Senegalac zna samo francuski…

Najviše u momčadi vrijedi Argentinac Ramon Mierez kojeg Transfermarkt cijeni na 650.000 eura, a najjeftiniji je Dani Iglesias koji vrijedi 50.000 eura.

Iskreno, s takvom politikom kluba i s takvim rosterom pravo je čudo da Istra nije ispala iz lige, no to mogu zahvaliti izuzetno lošem Rudešu a ne vlastitoj sposobnosti.  

Do kraja prvenstva odigrat će još dvije utakmice, a onda idu u bitku za ostanak u prvoj ligi. S istarskom kolodvorom… Ili, kako kaže Đorđe Balašević: “Na stanici u Puli…” 
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.