Dinamova U-23 selekcija izgubila je u finalu Premier League International Cupa od jake druge momčadi Bayerna koja drži vrh četvrtog razreda njemačkog nogometa s 2-0, ali trener Dinama Igor Jovićević nije previše očajavao zbog poraza.

– Puno smo mlađi nego što je to bio naš protivnik. Nismo bili ravnopravni što se tiče godišta, ali mislim da smo cijelo natjecanje odigrali na jednom visokom nivou. U ovakvim utakmicama, finalima i polufinalima, tu se stvaraju igrači i to je jako dobro iskustvo za naše mladiće – smatra strateg ‘modrih’.

– Tužni smo i razočarani zbog poraza, ali pokazali smo jedan gard, imali smo prilika okrenuti sve u našu korist. Da smo zabili raspoloženje bi sada bilo drugačije. Oni su imali sreće, početak drugog poluvremena otvorili su jednom šansom, ma, nije to ni šansa, zabili su nam nakon nesretno odbijenog udarca. Taj gol nas je sasjekao u desetoj sekundi drugog poluvremena – rekao je Igor Jovićević.

Jovićević se nije mogao oteti dojmu da Dinamovi mladići nisu mogli parirati iskusnim Bayernovim nogometašima. Primjerice, za Bayern je igrao Nicolas Feldhahn koji ima 32 godine, a tu je i ganski reprezntativac Kwasi Okyere-Wriedt s 24 godine na leđima.

– Ovo nije običan poraz, ovo je poraz u finalu gdje smo dali sve od sebe i Dinamovi navijači moraju biti ponosni na ove dečke. Kad prođe malo vremena vidjet ćete da je ovo strašan uspjeh. Mukotrpno je bilo proći grupu, proći Tottenham i Southampton na engleskim terenima. Teško je bilo jer svi ti klubovi u svojim momčadima imaju neke starije igrače koji onda mlađima daju mirnoću – kazao je trener druge momčadi Dinama.