Home Hrvatska Home DŽIHADISTI SLOMLJENE ISLAMSKE DRŽAVE I DALJE IZVODE KRVAVE NAPADE Samo u zadnja...

DŽIHADISTI SLOMLJENE ISLAMSKE DRŽAVE I DALJE IZVODE KRVAVE NAPADE Samo u zadnja dva dana ubili 60 boraca odanih sirijskom režimu

35
0
DŽIHADISTI SLOMLJENE ISLAMSKE DRŽAVE I DALJE IZVODE KRVAVE NAPADE Samo u zadnja dva dana ubili 60 boraca odanih sirijskom režimuViše od 60 boraca vjernih sirijskom režimu ubijeno je tijekom posljednjih 48 sati u nizu napada koje su izveli džihadisti, najtežih nakon što je prije oko mjesec dana objavljeno uništenje skupine Islamska država, objavljeno je u subotu.

ISIS je 23. ožujka doživio pad svog samoproglašenog kalifata nakon godina borbe s Sirijskim demokratskim snagama, (SDF) arapsko-kurdskim savezom koji nije povezan s režimom Bashara al-Assada.

Ali borci te džihadističke organizacije, koji se skrivaju u sirijskoj pustinji i dalje uspijevaju izvoditi krvave napade.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (SOHR), 27 prorežimskih vojnika i boraca, od kojih četvorica sirijskih visokih dužnosnika, ubijeno je u četvrtak i petak u napadima za koje je odgovornost preuzeo ISIS u pustinji na istoku središnje pokrajine Homs.

Džihadisti su postavili zasjedu snagama režima koje su ih pokušale opkoliti, naveo je ISIS putem svoje novinske agencije Amaq.

Borbe koje su uslijedile trajale su do petka navečer. Ubijeno je šest džihadista, navodi SOHR.

U istočnoj pokrajini Deir Ezzor osam prorežimskih boraca, među kojima dvojica časnika, ubijeni su u četvrtak navečer također u pustinjskom predjelu koji se prostire od središta zemlje prema iračkoj granici, prema istom izvoru.

To su najteži napadi koje je pokrenuo ISIS nakon što je proglašeno uništenje kalifata, navodi SOHR.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.