[ad_1]

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je jučer u sisačkoj katedrali Uzvišenja sv. Križa misno slavlje tijekom kojeg je posvetio ulja za sakramente krštenja, potvrde, bolesničkog pomazanja i sv. reda.
Flames are seen as the interior continues to burn inside the Notre Dame Cathedral in ParisKLJUČAN ELEMENT VIŠE – NE POSTOJI


Arhitekt šokirao: ‘Notre Dame ne možemo potpuno obnoviti…’


U koncelebraciji bilo je šezdesetak svećenika, a na misu su sudjelovali i bogoslovi i sjemeništarci Biskupije. U homiliji biskup je čestitao okupljenim svećenicima i đakonima njihov dan ustanovljenja svetog reda i euharistije te je govorio o ljepoti svećeništva, a kasnije se osvrnuo na nedavni požar u pariškoj katedrali Notre Dame.
VJERNICI: TOME NEMA MJESTA U CRKVI


‘Biskup Košić je na misi tražio da damo potpis Marijani Petir’


Zapitao se nije li to znak nestanka kršćanstva u Europi? 

– Mnogi se naime trude da tako bude. I zato ne čudi što su se mnogi radovali… perverzno je to, posve neshvatljivo, ali – to je činjenica koju danas moramo imati na pameti. Katolici su najprogonjeniji na svijetu, marginalizirani, a oni su dali identitet i bez katoličanstva nema Europe. Nema ni naše Hrvatske! Koliko smo mi spremni za borbu s tim – možemo slobodno reći: zlim – silama, jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo? Ja prije svega mislim na duhovni rat i borbu koja se vodi, a kojoj se mi možemo suprotstaviti samo ako se oboružamo mačem Duha. A mi, biskupi, svećenici i đakoni, osobe s duhovnim zvanjem, redovnici i redovnice – u toj borbi smo na prvoj crti. Imajući sve to na pameti, dragi svećenici i đakoni, želim vam svima danas reći veliko hvala! Samo zajednički i u međusobnom povjerenju možemo pobjeđivati u borbi u kojoj se nalazimo. Hvala vam na razumijevanju, na potpori i zajedništvu! Svi smo dužni, u zajedništvu i slozi činiti sve što možemo za Krista i na dobro Crkve, rekao je biskup, javlja IKA.

Tema: Hrvatska[ad_2]