Home Hrvatska Home U prvoj epizodi ‘Igre prijestolja’ mrtvi napreduju

U prvoj epizodi ‘Igre prijestolja’ mrtvi napreduju

10
0


OPREZ, SPOJLERI…

Nakon 20. mjeseci napokon smo dočekali novu epizodu ‘Igre prijestolja’. Po prije postavljenim standardima, bilo je ovo atipična epizoda. A kad to kažemo, mislimo na umiranje glavnih likova. Osim par anonimaca i nekoliko koza, nije bilo stradalih.

Bila je to epizoda s više šala nego što su imale cijele prethodne sezone, jer kako se smrt bliži, onda ljudima osim smijeha malo toga preostaje. Bila je to i epizoda ujedinjenja. Arya Stark prvi put je vidjela Hounda otkad ga je ostavila da umre, Jon se opet sreo s braćom i sestrama kao i sa Samwellom, Tyrion je prvi put vidio Sansu od Joffreyjeva vjenčanja, dok su Theonu Greyjoyu opet, barem iz prikazanog, narasla mu**. 


Foto: HBO/ScreenshootAli nije da nije bilo drame. Jon je naivno očekivao kako će se njegova ‘sestra’ Sansa i njegova kraljica/ljubavnica/teta Daenerys slagati, što se nije dogodilo. Zbog toga, tj. odricanja krune sjevera, ostao je bez nekoliko saveznika, ali i dalje stoji iza svoje odluke. I dok se Jon bavio problemima incesta, njegova sestra Arya, sad kad je napokon na koliko-toliko sigurnome, pokazala je svoje umijeće flertovanja, što je šokiralo dio gledatelja. Nije to bio jedini flert u epizodi, naš Jon Snow ljubio se s Daenerys, dok je njezin zmaj sve to promatrao… Kasnije je napokon saznao da ljubi tetu, ali još nismo stiglo vidjeti reakciju na to.  E da, jedno ujedinjenje smo zaboravili. Bran i Jaime vidjeli su se po prvi put otkad ga je Lannister bacio u smrt.  Hordu bijelih šetača nismo vidjeli. Oni samo hodaju dalje kako bi poubijali sve ljude…


Foto: HBO/ScreenshootPoznavajući Georga R.R Martina, ova epizoda je bila tu da nas uljulja, tako da već od iduće se možemo oprostiti od nekoliko likova. Jer ostalo je samo pet epizoda.

Tema: FILM
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.