Golovi, isključenje, navijači na terenu, drama do samoga kraja! Old Firm baš onakav kakav i treba biti sjajan derbi. Steven Gerrard i Rangers ovoga su puta ostali poraženi, Celtic je pred svojim navijačima pobijedio 2-1.

Poveli su golom Odsonna Edouarda nakon 27 minuta igre, a utakmica se vratila na početak u 63. minuti. I to na kakav način! Sjajnom solo akcijom Kenta.

Celticov kapetan pravio probleme, crveni na kraju dobio u tunelu

Ali vratimo se kratko na 31. minutu kada se dogodila prva dramatična situacija – lopte nije bilo u blizini, a Morelos je laktom u glavu spucao Celticovog kapetana Scotta Browna. Sudac je odmah pokazao crveni, a Stevie G nije mogao vjerovati što je njegov igrač napravio.

U drugom poluvremenu Celticu se ozlijedio Dedryck Boyata, Lennon je iskoristio sve tri zamjene pa se u zadnjih 15 minuta igre ušlo s po deset igrača sa obje strane. 

Gerrard je tražio pobjedu pa je u igru ubacio Jermaina Defoea, ali šokirao ga je samo tri minute kasnije Forrest golom za pobjedu. I tada je situacija na terenu ponovno eskalirala, ali Kent se izvukao jer sudac nije vidio njegov okršaj s – Brownom, čovjekom koji je bio u središtu svakog današnjeg sukoba. Navijači su utrčali na teren, slavili s igračima pobjedu…

Gužva se nastavila i nakon što je sudac odsvirao kraj. Gerrardove je igrače naljutila pretjerana proslava gola i pobjede domaćeg kapetana, a sve je završilo tako što je Brown isključen u tunelu.

Derbi bez Hrvata

Borna Barišić i Flip Benković su ozlijeđeni i nije ih bilo u zapisniku, Šimunović i Katić su ostali na klupi, a Erosa Grezde nije bilo ni u zapisniku. On već duže vrijeme nije u Gerrardovim planovima…

Celtic je praktički osigurao naslov prvaka. Ima 73 boda, 13 više od Rangersa. Do Lige za prvaka u Škotskoj će se odigrati još dva kola.