Home

Mješoviti je najjači tip orgazma za ženu – evo kako ga doživjeti

Mješoviti je najjači tip orgazma za ženu - evo kako ga doživjeti


Što je bolje od orgazma? Orgazam s dvostrukim intenzitetom, umnožavanjem nevjerojatnih osjećaja koje osjećate i koji će vas ostaviti u strahopoštovanju zbog dubine užitka za koje je žensko tijelo sposobno.

Dok ‘dva u jedan’ orgazam možda zvuči kao utopija seksualnog iskustva, može ga se postići. Zapravo, stručnjaci su ga nazvali ‘mješovitim orgazmom’, a svakoj ženi je nadohvat. Evo od čega se sastoji mješoviti orgazam i kako ga možete početi doživljavati.

– Mješoviti orgazam je onaj koji se javlja od stimulacije stražnjeg i prednjeg dijela klitorisa. To je kombinirani osjećaj koji dolazi istovremeno s oba kraja – kaže dr. sc. Laurel Steinberg, klinička seksologinja iz Amerike. 

Klitoris ima dva kraja. Klitoralni glavić može izgledati malo ispupčeno, ali ono što vidite je samo vrh ledenog brijega. Postoji više od 8000 živčanih završetaka unutar cijelog klitorisa, od kojih se većina proteže natrag u vaše tijelo i prolazi uzduž vagine.


Foto: 123rf– Zamislite da izgleda kao jastuk s G-točkom, erogenim zonama u obliku dina oko centimetar i pol unutar vaše vagine na prednjem zidu, kao mjesto gdje se dijeli klitorisno tijelo. Dodirom G-točke prstom, igračkom ili penisom zapravo stimulirate područje gdje se uretralna spužva i unutarnje tijelo klitorisa dijele na dva korijena duga oko 10 centimetara. Ovo područje nazivamo dijelom mreže klitorisa – objasnila je Megwyn White, stručnjakinja za seksualno zdravlje.

Unatoč svim zonama zadovoljstva, tek 18 posto žena doživljava orgazam samo od penetracije, prema nedavnom istraživanju objavljenom u Journal of Sex & Marital Therapy. S druge strane, više od 36 posto žena izjavilo je da je stimulacija klitorisa bila nužna za orgazam tijekom spolnog odnosa.

Međutim, s mješovitim orgazmom ne mora biti u pitanju jedno ili drugo. 

– Stimulacija s obje strane može donijeti intenzivniji orgazam koji se može osjetiti još dublje u tijelu, umjesto da bude na vanjskom dijelu klitorisa – kaže Steinberg. 


Foto: DreamstimeKada imate mješoviti orgazam, sva ta stimulacija može potaknuti nenamjerne pokrete unutar vašeg tijela i kontrakcije unutar dna zdjelice. Također možete biti tako uzbuđeni da možete doživjeti i žensku ejakulaciju.

Vjerojatno najbolja stvar vezana za mješoviti orgazam je činjenica da ga svaka žena može postići. 

– Kao što svi mogu imati glavobolju, jer imaju glavu, tako svaka žena klitoris može stimulirati interno i eksterno te tako postići orgazam – kaže Steinberg.

Osim uobičajenih stvari koje su potrebne da bi se postigao orgazam, kao što je opuštenost i otvorena komunikacija s partnerom – postoji još par trikova pomoću kojih će mješoviti orgazam postati stalni dio vašeg seksa.
TAKO ZNA ‘ŠTO ON HOĆE’


Dizajnerica Elysia (28): Uvijek se seksam već na prvom spoju


Prvo, pobrinite se da vaš partner dodiruje i miluje oba kraja klitorisa, vanjski dio između usana i unutarnji dio na G-točki. 

– Ako imate spolni odnos, to pokriva unutarnji dio, a tada se vanjski dio klitorisa može stimulirati prstima ili seksualnom igračkom koja vibrira – kaže Steinberg.

Bilo koja pozicija (kao što je misionarska, kaubojka, žlica) koja omogućava tijelu vašeg partnera ili ruci da trlja vanjski dio klitorisa dok imate penetracijski seks može vam pomoći da doživite i mješoviti orgazam.


Foto: DreamstimeOva vrsta dvostruke stimulacije će vas približiti mješovitom orgazmu. A kako biste ga postigli – potrebno je disati. 

– Vaš dah pomaže potaknuti živac vagus – savjetuje White. 

Živac vagus povezuje vaš mozak s visceralnim organima, uključujući srce, pluća i probavni sustav, te je također povezan s glasom, jezikom i mišićima lica. 
Fotolia‘NEMOJ STATI…’


Vodič za ‘prljavi’ govor: Riječi koje će izluditi vašeg muškarca


– Kada aktivirate 8000 živčanih završetaka klitorisa, osjeti su usmjereni kroz živac vagus u visceralni dio tijela i mogu se osjećati puno intenzivnije – objašnjava ona.

Kao i sa bilo kojim tipom orgazma, postoji samo jedan način da saznate što vam odgovara: praksa, praksa i još malo prakse. Jednom kada osjetite snagu mješovitog orgazma, možda ćete inzistirati na tome da ga imate svaki put kad krenete prema spavaćoj sobi.

ŠOKIRALA JAVNOST: Nekad je glumila ‘rugobu’, a danas privlači zavodljivim izgledom i fotografijama
NordVPN Specijalna Ponuda