Home

Abeceda ministrice Žalac: Kako je u par dana pala u nemilost

Otkud joj luksuzni Mercedes u dvorištu? Oglasit će se Žalac


Ona više očito nema ničiju podršku, ali izgleda da premijer ne želi donijeti odluku pod pritiskom javnosti nego i dalje čeka.

Kaže nam to jedan član Vlade o slučaju Gabrijele Žalac nakon afere Mercedes. Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa je bio veoma suzdržan. Rekao je da neće komentirati informacije kako joj je HDZ okrenuo leđa. Za razliku od prije, kad ju je branio, na upit ima li njegovu podršku samo je kratko rekao: – Vidite da radi.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić javno joj je zamjerio što je rekla da joj netko iz HDZ-a podmeće.

– Na njenome mjestu ne bih to javno rekao. Nemam takvih saznanja – rekao je Bačić.

Kako on ne daje izjave bez koordinacije s Gordanom Jandrokovićem i Plenkovićem, poruka je jasna. Inače, u slučaju ministričine kume, koja je pijana udarila autom ženu prije tri mjeseca, DORH je jučer priopćio da će ponovno razmotriti slučaj i vidjeti hoće li je teretiti kazneno ili prekršajno.

A

Mamin automobil 

Ministrica Žalac vozila je mamin automobil Peugeot, kojim je naletjela na djevojčicu 9. ožujka. Mercedes u dvorištu je, kaže Žalac, također mamin.

Borba unutar HDZ-a 

Žalac smatra da su napadi na nju rezultat borbe unutar stranke. Time je navukla bijes kolega iz HDZ-a, koji je više ne podržavaju.

Neobilježena cesta 

Policija je priopćila da je djevojčica izletjela pred auto izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Iako na cijeloj cesti nema pješačkog prijelaza!

D

Dozvola 

Ministrica Žalac otkrila je da joj je vozačka istekla tri godine prije nesreće. HDZ ju je opravdao da se svakome to moglo dogoditi, pa je tad prošla bez posljedica.

E

Europski fondovi 

Ministarstvo koje joj je povjereno. Žalac je popravila ugovaranje novca, no još smo i dalje predzadnji po novcu koji je povučen iz EU fondova.

F

Freyville 

Dizajnerski nakit koji obožava ministrica, a čije cijene se kreću od 4000 do 7000 kuna. Nosila je naušnice, ogrlicu i narukvicu koji zajedno koštaju 18.000 kn.

Ulica anđela Gabrijela 

Vinkovačka ulica u kojoj živi ministrica u kući sa suprugom. Uz to ima i stan u Zagrebu, koji joj je darovala mama. Mama i brat također imaju stan.

HDZ 

Stranka koju vodi Andrej Plenković i čiji je Žalac izbor. Iako su je u početku branili, potpuno je jasno da joj stranka u kojoj nema bazu okreće leđa.

Obitelj Ivanković 

Djevojačko prezime ministrice. U obitelji je najutjecajnija mama Vinka. Imućni su postali nakon što je majka vodila niz stečajeva u županiji.

Jolly 

Josip Stojanović Jolly šibenski je poduzetnik koji je u prijateljskim odnosima sa Žalac. On je iznajmio Mercedes, a prije toga prošao na natječaju za autobuse.

Kuma 

Otkrilo se i da je ministričina kuma Marijana Obradović pijana autom udarila pješakinju i ostavila je na cesti te skrivila ranije još jednu nesreću.

Laž 

Prvo su tvrdili da Mercedes nije u vlasništvu obitelji, pa da ga je kupila majka, pa da je majka unajmila auto i samo ga parkirala u kćerino dvorište.

Mario i Mercedes

Susjedi su vidjeli supruga Marija kako vodi luksuzni Mercedes E-klase i danima je bio u njihovu dvorištu. Sad je skriven i očito ga nitko ne vozi.

Nemilost 

Dok su kolege ministri bili u slučaju nesreće na njenoj strani, nakon afere s Mercedesom ne može se naći niti jedan koji joj 100 posto vjeruje.

Ostavka i odgovornost 

Riječ koju Žalac ne poznaje iako je evidentno postala teret Vladi. Ne vidi nikakvu svoju odgovornost u aferama u koje je upala.

P

Policija 

Teško je vjerovati u njihovu nepristranost kad se vidi ponašanje u slučaju pijane kume Obradović, čime gube povjerenje građana.

R

Rimac Ivan 

Navodni stručnjak za EU fondove blizak Žalac, koji je imenovan za direktora vinkovačke Vodoprivrede umjesto Vedrana Čuljka, sina HDZ-ovca T. Čuljka.

S

Suze pred kamerama 

Žalac je tri dana od prometne nesreće plakala pred kamerama i htjela pokazati da je u šoku. Ali dan prije toga bila je vesela kuma na krštenju.

Tomislav Čuljak 

Moćni slavonski HDZ-ovac kojeg je Plenković marginalizirao. Kuloari pričaju da mu to nije oprostio, pa oni skloni Žalac vjeruju da se radi o osveti.

Ugovor za Mercedes 

Majka Vinka treba plaćati skoro 7000 kuna mjesečno za najam iako ima službeni automobil, pa nema logike da ga je unajmila. Ne planira raskinuti ugovor.

Vojko V. 

Splitski izvođač čiju je sarkastičnu pjesmu citirao Gordan Jandroković i time pokazao što misli o tvrdnjama Žalac da joj netko podmeće.

Zaborav 

Iako je zaboravila na vozačku, vinkovački HDZ podržao ju je jer kažu da nije zaboravila svoj grad i županiju i osigurala im je novac.