Dinamo ima puno igrača koji će otići za velik novac. Očekujem da Nikola Moro sljedeće sezone napravi sjajan transfer, pa Petković, Šunjić, Gojak… A sljedeća velika zvijezda koja će otići za velik novac je Lovro Majer.

To tvrdi Marko Naletilić, ugledni nogometni menadžer. Od momčadi koja je prošle godine u ovo vrijeme bila “na klocnama” Dinamo je postao europski hit, čije igrače traži pola Europe.

– Ali nema potrebe da ih sve prodaju na ljeto. Dinamo u Europi ima velik ugled, igrati u Dinamu danas na eurotržištu znači puno, to je garancija kvalitete. Pa Olmo je u Dinamo stigao iz Barce! Mi smo viceprvaci svijeta i apsolutni fenomeni.

Dobro, kad smo već kod Olma, kažu da bi ga mogli prodati za 30 milijuna eura. Rekorder je Marko Pjaca s 23 milijuna eura.

– E, sad, hoće li srušiti Pjacin transfer ovisi o okolnostima. Pjaca je bio A reprezentativac, a na Euru 2016. bio je najupadljiviji mladi igrač.

Nema dvojbe da je Olmo odigrao sjajnu sezonu i da će biti pozvan i u A reprezentaciju, ali trenutačno igra za mladu. Da isti ovakav Olmo igra u nekoj važnijoj ligi, sigurno bi vrijedio 30 milijuna eura. Njega treba prodati kada dođe optimalno vrijeme, kad cijena više neće rasti nego samo padati. Sigurno je da će netko srušiti Pjacin rekordni transfer, kao što je Pjaca srušio Modrićev – smatra Naletilić.

Gojak je podbacio u Lisabonu, koliko to može utjecati na cijenu?

– Gojak će napraviti dobar transfer. E sad, neće to utjecati jer svakome se dogodi da odigra loše. Znam da Gojaka prate, puno je pokazao. Ali teško je govoriti o cijenu. Nakon prodaje Neymara u PSG rekao sam da je stiglo vrijeme kad će se puno toga promijeniti, da je došlo vrijeme gdje su igrači debelo preplaćeni. Cijena i kvaliteta više nisu toliko blizu. Primjerice, Coutinho je plaćen 120 milijuna eura, a sigurno bi svatko od vas mogao nabrojati pet boljih igrača  – zaključio je Naletilić.