Home

UBOJICA SE POJAVIO NA SUDU POD VISOKIM MJERAMA OSIGURANJA Ispred zgrade suda izbio incident, muškarac došao s nožem: ‘Koji k*** se ovdje dogodilo!’

UBOJICA SE POJAVIO NA SUDU POD VISOKIM MJERAMA OSIGURANJA Ispred zgrade suda izbio incident, muškarac došao s nožem: 'Koji k*** se ovdje dogodilo!'Australcu Brentonu Tarrantu (28), s prebivalištem u Dunedinu, jednom od troje uhićenih zbog masakra u Novom Zelandu, u subotu će početi suđenje za ubojstvo.

BBC je objavio kako je osumnjičenom nakon kratkog pojavljivanja u Okružnom sudu u Christchurchu određen pritvor do 5. travnja.

Kako piše portal NZ Herald, nepoznati muškarac pokušao je ući u zgradu Okružnog suda u Christchurchu, ali to mu je odbijeno – naime, on je sa sobom ponio nož, a izjavio je “kako želi ubiti čovjeka optuženog za teroristički napad” koji se dogodio u petak.

– Koji ku**c se ovdje desio? – pitao je unezvjereni muškarac okupljene i pokazivao im nož.

Zatvoreni kombi u subotu ujutro stigao je ispred suda u Christchurchu u pratnji naoružanih policijskih vozila. Sud je zatvoren za javnost iz sigurnosnih razloga, a sve iz zraka nadgleda policijski helikopter.

Tarrant je trenutačno optužen za jednu točku ubojstva, ali sudac kaže kako će se to neizbježno povećati.