Home Hrvatska Home Najbolji dribler EL: Bit će najveći transfer u povijesti lige

Najbolji dribler EL: Bit će najveći transfer u povijesti lige

41
0
Najbolji dribler EL: Bit će najveći transfer u povijesti lige


Dani Olmo nedavno je bio među najboljim mladim igračima svijeta u izboru Golden Boy, takve stvari puno znače. A njegovo se ime tu spominjalo uz Kyliana Mbappea, Matthijsa de Ligta ili Viniciusa Juniora – kaže Andy Bara jedan od menadžera najboljeg igrača Dinama.

– Opet, morate biti svjesni da Mbappe danas vrijedi valjda 300 milijuna eura, već je osvojio i Svjetsko prvenstvo! No, klubovi danas dobro znaju i tko je Dani Olmo.
DOČEKALI IH TAMBURAŠI


Bjelica: Možda ode 5-6 igrača, teško je nešto uopće planirati…


OK, idemo u glavu: odlazi li Dani Olmo ovoga ljeta iz Dinama?

– Teško je sada pričati o njegovom potencijalnom transferu, nitko se posljednjih (tje)dana nije bavio tim pričama, svi su bili fokusirani samo na europske predstave Dinama. A vjerujem kako je Dani tu još jednom potvrdio visoku razinu kvalitete, na europskoj sceni nanizao nekoliko jako dobrih utakmica.

Znači, oko njegovog transfera još ništa nije sigurno?

– Za sve potencijalne priče o transferu sada je ipak predaleko. Sve je otvoreno, vjerujem kako će se priče o Olmovom odlasku zakuhati tijekom svibnja ili lipnja. Do tada će Dani biti potpuno posvećen Dinamu.
ZA KOLIKO ĆE OTIĆI?


Olmo najbolji u Europskoj ligi, bit će skuplji i od Luke Modrića


Koja je danas tržišna cijena Danija Olma?

– Još jedno teško pitanje. Trebamo vidjeti kada dođe ponuda, za sada ih još nema. Sve ćemo odraditi u suradnji s klubom, naš je cilj da i Dinamo i Dani budu zadovoljni. Ne znam koliko Dinamo može dobiti za Olma, ali to neće biti malen novac. Vjerojatno će se raditi o najvećem transferu u povijesti HNL-a.

Postoji li mogućnost da Dani Olmo s Dinamom još jednom napadne Europu, a onda napusti Maksimir do kraja ljetnog prijelaznog roka 31. kolovoza?

– A i o tome je sada teško pričati, ne znamo niti s kojim ćemo klubom ući u pregovore, kako će se tko postaviti, koliko će tko ponuditi – završio je Bara.

Dani Olmo iza sebe ima strašnu sezonu, u 32 nastupa u svim natjecanjima postigao je šest golova, dodao i osam asistencija. I tijekom cijele godine bio najkonstantnija karika Nenada Bjelice.

Modra ‘sedmica’ je i standardni reprezentativac Španjolske do 21 godine koju ovoga ljeta očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. A tu će neki dobar rezultat mladih Španjolaca i njemu ozbiljno dići cijenu. Kao i činjenica da je Olmo najbolji dribler i najfauliraniji igrač Europske lige, te igrač s najviše dobivenih duela.

Danas je prilično izvjesno kako će Olmo na ljeto napustiti Maksimir. Samo se čeka idealan kupac, klub koji će uložiti u ovakav španjolski dijamant. I taj neće pogriješiti! A to bi prema brojnim natpisima mogli biti Milan, Valencia, Sevilla, Atletico, Tottenham, Liverpool…
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.