Home

‘Cristiano je šampion, ali nije genij kao Messi ili Maradona’

'Cristiano je šampion, ali nije genij kao Messi ili Maradona'


Tri gola kojima je Cristiano Ronaldo slomio i tako čvrstu kost kao što je Simeoneov Atletico Madrid aktualizirali su sve Cristianove rekorde i tradicionalnu debatu ‘Messi ili Cristiano’?
Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v Manchester United | Autor: MASSIMO PINCA

Foto: MASSIMO PINCAZa glasovitog talijanskog mrguda Fabija Capella, trenera velikog Milana u kojem su šefovali veliki Zvone Boban, Beppe Baresi, Paolo Maldini i ostale ‘ikone’, nikave tu debate, ni dileme, ni nedoumice nema:

– Messi je genij, C.Ronaldo nije. To je razlika koja ih razdvaja i koja Messija čini boljim – konstatira Capello pa pojašnjava:

– Cristiano je veliki šampion, vrhunski nogometaš, on svoje momčadi vodi do trofeja, ali: nije među najvećima. Nije genij. Na sceni smo dosad vidjeli i(li) još uvijek gledamo tri nogometna genija, a to su: Diego Maradona, Pele i Leo Messi. Messijev nogomet nudi više od Ronaldovog – misli Talijan.
La Liga between Real Madrid and Futbol Club Barcelona at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid | Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELLCapello je dodao:

– Messija sam prvi put vidio kad je imao 16 godina i bio sam zapanjen. On je već tada na terenu s loptom radio ono što radi i danas. Zato što je genijalac. Cristiano je postao nogometni šampion, ali nije nogometni genij. Maradona, Pele i Messi jesu – zaključio je talijanski stručnjak.


Foto: Harry Uzoka/Instagram