[ad_1]

Dok služi kaznu za gaženje pješaka i čeka odluku Vrhovnog suda na presudu za ubojstvo Kristine Krupljan, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Davida Komšića (21) sustigla je još jedna presuda.

Zbog protupravnog oduzimanja slobode bivšoj djevojci Kristini Krupljan čiji je auto s ekipom demolirao na Bukovačkoj cesti tri mjeseca prije nego što ju je brutalno izbo nožem, Komšić je osuđen na godinu i pol dana zatvora.

S njim na optuženičkoj klupi zbog tog divljaštva su se našla još braća Arjan (23) i Armend Rexhepi (23) te Filip Filipović (23), koji su, također, osuđeni na kazne, ali uvjetne. Arjan je dobio godinu dana s petogodišnjim rokom kušnje, a preostala dvojica po 11 mjeseci zatvora uvjetno na 4 godine. Sva četvorica majci ubijene Kristine moraju nadoknaditi 46495 kuna.

Inače, na objavu presude Komšić nije doveden iz lepoglavskog zatvora jer je tako odlučio na zadnjem ročištu, nakon što su svi okrivljeni iznijeli obrane i ustvrdili redom: “Nismo krivi”. Stoga je objava presude protekla na uobičajeni način i bez velikih mjera osiguranja.

Podsjetimo, optužnica ih tereti da su 27. studenog 2016. oko 5,40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te su na njoj, a onda i na njezinom automobilu, svaki na svoj način, iskalili bijes.

Bio je to incident radi kojeg je nesretna Kristina dala iskaz u prostorijama Državnog odvjetništva 22. veljače prošle godine, a tog istog dana navečer je ubijena u autu, ispred svoje zgrade na Volovčici.

S Komšićem je u intimnoj vezi bila od 2012., a tijekom te turbulentne veze više su puta prekidali jer je on, prema Kristinim tvrdnjama, znao biti nasilan i ljubomoran.

Zagreb, 200818.
Ilica 207.
Opcinski kazneni sud.
Nastavak sudjenje Davidu Komsicu, ubojici Kristine Krupljan, i njegovim prijateljima Arjanu i Armendu Rexhepiju i Filipu Filipovicu, zbog otmice i napada na Kristinu koji se dogodio tri mjeseca prije njezina ubojstva.
Na fotografiji: braca Arjan i Armend Rexhepi i Filip Filipovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

CROPIX

Braća Arjan i Armend Rexhepi i Filip Filipović

 

– Davida i trojicu njegovih prijatelja srela sam na izlasku iz noćnog kluba. Tražio je da idemo van razgovarati, vukao me za ruku i prigovarao mi kako sam se to obukla. Prišla sam redarima i rekla da me maltretira te sam uz njih čekala taksi – opisivala je Kristina u tužiteljstvu pojašnjava da je u klub došla taksijem jer nije znala hoće li tamo piti alkohol. Zatim je taksijem otišla po svoju Opel Astru da bi na semaforu primijetila Komšićev crni Mercedes C klase. Učinilo joj se da je sam u vozilu pa su počeli dogovarati da se nađu.

– Na semaforu sam skrenula ulijevo prema Maksimirskom stadionu i tako sam vozila dok mi Mercedes nije došao s desne strane. Uočila sam da je David zapravo na mjestu suvozača i da nije sam. I dalje smo razmjenjivali poruke te mi je rekao da stanem iza njih. Stala sam na kružnom toku na križanju Petrove i Bukovačke ceste. On je izašao iz Mercedesa i krenuo prema meni. Pozvala sam ga da sjedne na suvozačevo mjesto. Kratko se nećkao, a potom se vratio u Mercedes prijateljima – pričala je još tad Kristina nakon čega su krenuli prema Bukovačkoj gdje su joj prepriječili put pa je bila primorana stati.

 

– David je naglo izašao iz Mercedesa i uzrujano prišao mom autu. Ja sam se zaključala i malo otvorila prozor kako bi mogli razgovarati. Derao se: “Zašto nas pratiš?” i vikao da nema on što sa mnom razgovarati. Govorio mi je: “Makni se kur…..!” pritom pokušavajući ući u moj auto. Zatim je nogom udario u vanjski retrovizor koji je pao i razbio se. Razbio je i staklo na prednjim lijevim vratima, a komadići stakla su mi razrezali šake. Kroz razbijeni prozor primio me za kosu i udario mi glavom o upravljač. Sjedila sam i plakala, a netko je pitao: “Što ćemo sad s njom?” pa su počeli gurati unazad moj auto – prisjetila se još Kristina koja je pokušavala ubaciti auto u brzinu da pobjegne, ali nije uspjela jer je tek bila položila vozački.

Nakon toga auto je udario u kamenu ogradu dvorišta zbog čega se razbilo stražnje vjetrobransko staklo i stražnji dio auta, a kad je uzela svoj Samsung Galaxy S7 da pozove policiju, Arjan ju je počupao za kosu i istrgnuo mobitel iz ruke. Komšić i prijatelji su se Mercedesom odvezli prema centru. Mobitel je procijenila na 6500 kuna, a osiguranje je štetu na vozilu procijenilo na 40.000 kuna.

Podsjetimo, iza Komšića je već jedna pravomoćna presuda od 14 mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak.

Prošle godine je, pak, nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog svirepog ubojstva Kristine Krupljan čiji je život ugasio sa 88 uboda nožem.

Zagreb, 200818.
Ilica 207.
Opcinski kazneni sud.
Nastavak sudjenje Davidu Komsicu, ubojici Kristine Krupljan, i njegovim prijateljima Arjanu i Armendu Rexhepiju i Filipu Filipovicu, zbog otmice i napada na Kristinu koji se dogodio tri mjeseca prije njezina ubojstva.
Na fotografiji: David Komsic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

CROPIX

David Komšić

 [ad_2]